jarek996 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Dla kochajacych male silniki : http://www.mecoa.com/hp/vt/21.htm?id=2110 Jest to amerykanska wersja austriackiego silnika HP Hirtenberger Vt-21 . Podobno bardzo ladnie pracuje i jest stosunkowo cichy. Na fotce ponizej pokazany ciekawy uklad rozrzadu : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Mam taką 61 jeszcze Austriacką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Jak sie sprawuje ? Mam kilka starych mniejszych modeli i chetnie "zasilbym" czyms 4-suwowym i do tego egzotycznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Szału mocy nie ma .Tak pracuje bez tłumika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Hirtenberger Patronenfabrik - nie wiem dlaczego popularnie używana nazwa pomija ten drobny szczegół - to przede wszystkim fabryka amunicji :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Szału mocy nie ma .Tak pracuje bez tłumika Najpiekniejsza jest ta K....A M..C podczas ladowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Hirtenberger Patronenfabrik - nie wiem dlaczego popularnie używana nazwa pomija ten drobny szczegół - to przede wszystkim fabryka amunicji :-))) Ponieważ silniki po odsprzedaniu praw amerykanom nie mają już nic wspólnego z fabryką w Austrii. Najpiekniejsza jest ta K....A M..C podczas ladowania Ale to akurat nie Ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Ponieważ silniki po odsprzedaniu praw amerykanom nie mają już nic wspólnego z fabryką w Austrii. Sorry, ale piszesz nie na temat. Silników HP made in Austra jest jeszcze na rynku całe mnóstwo, a wszyscy dziwnym trafem zapominają o drugim członie nazwy...tym od literki P właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi