Skocz do zawartości

Home-Made DLG

Lord Rzeźnik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chodzi o zlaczenie polowek skrzydla?Na pewno na srodku zrobie dwie cienkie klapki, ktorymi obloze dzwigary, co do wypelniania, to nie jestem pewien...Wole okladanie :)

Cos w tym stylu??

dsc00325vj4.th.jpg

Opublikowano

AAAaaaa, ja glupi.Oczywiscie , ze nie zrobie :P.Za to nie wiem, jak zrobic koncowke, do wyrzutu...Moze tak? Trojkat zrobie sosnowy i wzmocnie laminatem, a to czarne do wyrzucania ze sklejki 1mm lub 0.8mm i tez tkanina na to.?

dsc05037rg2.th.jpg

Opublikowano
AAAaaaa, ja glupi.Oczywiscie , ze nie zrobie :P.Za to nie wiem, jak zrobic koncowke, do wyrzutu...Moze tak? Trojkat zrobie sosnowy i wzmocnie laminatem, a to czarne do wyrzucania ze sklejki 1mm lub 0.8mm i tez tkanina na to.?

Obrazek

Bez wstawek między dzwigarami będzie ciężko bo one oraz kesony usztywniają całą konstrukcje a kołek to chyba na końcu ?:D

Opublikowano
Przod bedzie pokryty balsa, wiec sie calosc usztywni.

Nie powiedziałbym. Bez wypełnień miedzy dźwigarami model złamie ci sie jak zapałka. Przy rzucie występują duże siły wiec model musi być sztywny w każdym calu. Zrobisz teraz fuszerkę to zniszczysz cały model.

Opublikowano

Tak,tak mają iść słoje |||||||| między dźwigary,ale możesz mieć problem bo z tego co widziałem masz wklejone oba dźwigary.No ale pobawisz się i powinno się udać :P.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Male postepy jednak...To zla wiadomosc.Dobra jest taka, ze zostalo mocowanie skrzydel, polaczyc serwa z lotkami i sterami, oraz elektronika...Stan obecny

dsc00372hl0.jpg

dsc00370jj6.jpg

Waga(narazie) nieco>300 gramow.Troche cegla... :ble:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.