Lord Rzeźnik Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Ciąg dalszy dyskusji na temat mojego modelu. Stan obecny A co do L285, gdzie mozna ja kupic ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=2387 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Mam nadzieje że wypełnienie miedzy dźwigarami zrobisz? Z słojami pionowo oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Chodzi o zlaczenie polowek skrzydla?Na pewno na srodku zrobie dwie cienkie klapki, ktorymi obloze dzwigary, co do wypelniania, to nie jestem pewien...Wole okladanie Cos w tym stylu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielonnn Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Chodzi o zlaczenie polowek skrzydla?Na pewno na srodku zrobie dwie cienkie klapki, ktorymi obloze dzwigary, co do wypelniania, to nie jestem pewien...Wole okladanie Cos w tym stylu?? Nie o łaczenie połówek tylko Rafałowi chodziło o budowę dzwigaru:takie coś http://airplane-model.com/images/technology/technology-3.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 AAAaaaa, ja glupi.Oczywiscie , ze nie zrobie .Za to nie wiem, jak zrobic koncowke, do wyrzutu...Moze tak? Trojkat zrobie sosnowy i wzmocnie laminatem, a to czarne do wyrzucania ze sklejki 1mm lub 0.8mm i tez tkanina na to.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielonnn Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 AAAaaaa, ja glupi.Oczywiscie , ze nie zrobie .Za to nie wiem, jak zrobic koncowke, do wyrzutu...Moze tak? Trojkat zrobie sosnowy i wzmocnie laminatem, a to czarne do wyrzucania ze sklejki 1mm lub 0.8mm i tez tkanina na to.?Obrazek Bez wstawek między dzwigarami będzie ciężko bo one oraz kesony usztywniają całą konstrukcje a kołek to chyba na końcu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Przod bedzie pokryty balsa, wiec sie calosc usztywni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Przod bedzie pokryty balsa, wiec sie calosc usztywni. Nie powiedziałbym. Bez wypełnień miedzy dźwigarami model złamie ci sie jak zapałka. Przy rzucie występują duże siły wiec model musi być sztywny w każdym calu. Zrobisz teraz fuszerkę to zniszczysz cały model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 No, dobra, ale musze sie przyznac, ze nigdy nie robilem wypelnien miedzy dzwigarami ^^.Jaki material uzyc do tego ???Balsa, jesli tak, to jaka grubosc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Balsa 2 mm twarda lub 3 mm miękka. Słoje muszą być pionowo!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 i tak cale skrzydlo ? sloje pionowo czyli tak ||||||||||||||? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Tak,tak mają iść słoje |||||||| między dźwigary,ale możesz mieć problem bo z tego co widziałem masz wklejone oba dźwigary.No ale pobawisz się i powinno się udać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Spoko.Mam popsuty komputer(teraz pisze na "pozyczonym" laptopie od ojca ^^), wiec bede miec te 12 godzinek dziennie wolne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Male postepy jednak...To zla wiadomosc.Dobra jest taka, ze zostalo mocowanie skrzydel, polaczyc serwa z lotkami i sterami, oraz elektronika...Stan obecny Waga(narazie) nieco>300 gramow.Troche cegla... :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 ... fajny ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 4 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ma ktos pomysl, jak zrobic loze na skrzydlo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ma ktos pomysl, jak zrobic loze na skrzydlo? A co dokładnie cię interesuje? może fotkę tego co masz (kadłuba)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Spko, juz zrobilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 chłopie o 2 śrubki za dużo A jaki masz zrobiony wznios? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.