Jump to content

Home-Made DLG

Lord Rzeźnik

Recommended Posts

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply
Posted

Chodzi o zlaczenie polowek skrzydla?Na pewno na srodku zrobie dwie cienkie klapki, ktorymi obloze dzwigary, co do wypelniania, to nie jestem pewien...Wole okladanie :)

Cos w tym stylu??

dsc00325vj4.th.jpg

Posted

AAAaaaa, ja glupi.Oczywiscie , ze nie zrobie :P.Za to nie wiem, jak zrobic koncowke, do wyrzutu...Moze tak? Trojkat zrobie sosnowy i wzmocnie laminatem, a to czarne do wyrzucania ze sklejki 1mm lub 0.8mm i tez tkanina na to.?

dsc05037rg2.th.jpg

Posted
AAAaaaa, ja glupi.Oczywiscie , ze nie zrobie :P.Za to nie wiem, jak zrobic koncowke, do wyrzutu...Moze tak? Trojkat zrobie sosnowy i wzmocnie laminatem, a to czarne do wyrzucania ze sklejki 1mm lub 0.8mm i tez tkanina na to.?

Obrazek

Bez wstawek między dzwigarami będzie ciężko bo one oraz kesony usztywniają całą konstrukcje a kołek to chyba na końcu ?:D

Posted
Przod bedzie pokryty balsa, wiec sie calosc usztywni.

Nie powiedziałbym. Bez wypełnień miedzy dźwigarami model złamie ci sie jak zapałka. Przy rzucie występują duże siły wiec model musi być sztywny w każdym calu. Zrobisz teraz fuszerkę to zniszczysz cały model.

Posted

No, dobra, ale musze sie przyznac, ze nigdy nie robilem wypelnien miedzy dzwigarami ^^.Jaki material uzyc do tego ???Balsa, jesli tak, to jaka grubosc??

Posted

Tak,tak mają iść słoje |||||||| między dźwigary,ale możesz mieć problem bo z tego co widziałem masz wklejone oba dźwigary.No ale pobawisz się i powinno się udać :P.

• 4 weeks later...
Posted

Male postepy jednak...To zla wiadomosc.Dobra jest taka, ze zostalo mocowanie skrzydel, polaczyc serwa z lotkami i sterami, oraz elektronika...Stan obecny

dsc00372hl0.jpg

dsc00370jj6.jpg

Waga(narazie) nieco>300 gramow.Troche cegla... :ble:

Posted
Ma ktos pomysl, jak zrobic loze na skrzydlo?

A co dokładnie cię interesuje?

może fotkę tego co masz (kadłuba)?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.