chaosmaker69 Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Witam kolegów Pewnie zdarzyło się Wam kupić nowe serwo i ze zdumieniem stwierdzić luzy między orczykiem a wielowypustem serwa - jak skasować taki luz - zna może ktoś skuteczny sposób ? Pozdr.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Ja ostrożnie zalewam klejem, sprawdza się w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Orczyk luźno wchodzi na serwo i sam spada? Może luz jest na zębatkach. Spróbuj inny orczyk. W zestawie z reguły są dwa lub trzy. Co na to sprzedawca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaosmaker69 Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Dokładnie tak - orczyk nie jest ciasno spasowany z wielowypustem na serwie - co prawda inne rodzaje z zestawu wchodzą ciaśniej a ten jeden który akurat najbardziej mi pasuje jak na złość ma luzy ... i tak w pięciu kompletach ... Ten klej to jaki ? i czy da się póżniej zdemontować orczyk ? Serwo ma mosiężny wielowypust . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Próbowałem z CA i klejem do gwintów ten drugi wypada znacznie lepiej, orczyk daje się daje się potem zdemontować, ale próbowałem tylko na plastikach w serwach 9g.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Posmarować wielowypust wazeliną, do orczyka nałożyć żywicy, wcisnąć, wkręcić wkręt blokujący umaczany w wazelinie, poczekać do jutra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Może daj cynk co to za serwo i gdzie taki bubel miałeś szczęście kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaosmaker69 Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Zakupione serwa to Corona std. HV - stosuję takie do wszystkich spalin + odbiornik HV i mam problem z głowy jeżeli chodzi o zasilanie elektroniki Niestety są to jedyne w przystępnej cenie serwa tego typu na rynku , zresztą ,poza problemem z luzami na orczyku w tych z ostatniej dostawy , serwa te sprawują mi się nadspodziewanie dobrze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi