chaosmaker69 Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Witam kolegów Pewnie zdarzyło się Wam kupić nowe serwo i ze zdumieniem stwierdzić luzy między orczykiem a wielowypustem serwa - jak skasować taki luz - zna może ktoś skuteczny sposób ? Pozdr....
modelarz115 Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Ja ostrożnie zalewam klejem, sprawdza się w 100%
bart07 Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Orczyk luźno wchodzi na serwo i sam spada? Może luz jest na zębatkach. Spróbuj inny orczyk. W zestawie z reguły są dwa lub trzy. Co na to sprzedawca?
chaosmaker69 Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Opublikowano 15 Maja 2015 Dokładnie tak - orczyk nie jest ciasno spasowany z wielowypustem na serwie - co prawda inne rodzaje z zestawu wchodzą ciaśniej a ten jeden który akurat najbardziej mi pasuje jak na złość ma luzy ... i tak w pięciu kompletach ... Ten klej to jaki ? i czy da się póżniej zdemontować orczyk ? Serwo ma mosiężny wielowypust .
modelarz115 Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Próbowałem z CA i klejem do gwintów ten drugi wypada znacznie lepiej, orczyk daje się daje się potem zdemontować, ale próbowałem tylko na plastikach w serwach 9g....
TeBe Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Posmarować wielowypust wazeliną, do orczyka nałożyć żywicy, wcisnąć, wkręcić wkręt blokujący umaczany w wazelinie, poczekać do jutra.
olo Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Może daj cynk co to za serwo i gdzie taki bubel miałeś szczęście kupić
chaosmaker69 Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Opublikowano 16 Maja 2015 Zakupione serwa to Corona std. HV - stosuję takie do wszystkich spalin + odbiornik HV i mam problem z głowy jeżeli chodzi o zasilanie elektroniki Niestety są to jedyne w przystępnej cenie serwa tego typu na rynku , zresztą ,poza problemem z luzami na orczyku w tych z ostatniej dostawy , serwa te sprawują mi się nadspodziewanie dobrze ...
Rekomendowane odpowiedzi