Grzegorz POL Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Witajcie, Napotkałem na pewne problemy przy wykonywaniu pewnego projektu. Mianowicie mam do wykonania pracę o następującej treści: Skrzydło nie zwichrzone eliptycznie, o wydłużeniu 9,6 wykonane jest z profilu (dowolny profil). Narysowac biegunową profilu a następnie skrzydła (uwzględniając opór szkodliwy). Określić "alfa optymalne", "alfa ekonomiczne", maksymalna doskonałośc, Cx min, Cz max. Pół biedy z biegunową profilu, lecz nie mam pojęcia jak sie zabrać za biegunową skrzydła i obliczanie wyżej podanych parametrów. Jakby ktos coś wiedział na ten temat to chętnie przyjmę każde informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Podaj maila na PW to CI prześlę materiały z mechaniki lotu z PW. Tam jest napisane krok po kroku jak toto zrobić. A teraz pytanie do Cibie : co to jest zwichrzenie eliptyczne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Chyba źle to określono w zadaniu. Chodzi tu o skrzydło prostokątne , bez żadnych udziwień. Wysłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 To nie mogli napisać : skrzydło prostokątne ? Zawsze mnie dobijały górnolotne określenia w zadaniach. Kiedyś na mechanice płynów na kolosie prowadząca kolosa w ramach zastępstwa dostałą polecenie żeby dać zadanie z lecącym śmigłowcem, ułatwieniem w tym zadaniu było ze należy pominąć opory powietrza. Kobieta zaczęła zadanie tak: "Helikopter leci w próżni ..." - salwa śmiechu na sali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Ja to zrozumiałem: "Skrzydło nie zwichrzone, eliptyczne...". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Podejrzewam że skrzydlo eliptyczne troche wybiegalo by stopniem trudnosci poza 2 klasę technikum. Wysłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi