Marcin851 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Witam. Mam taki problem że gdy podłącze vario do modułu TM1000 telemetria w apce zaczyna mi głupnąć, tzn zasięg pojawia się i znika, pojawia się i znika i tak cały czas Wartości F i H ciągle skaczą. gdy go odłączam wszystko jest w porządku, podpinam wysokościomierz i też jest ok, tylko z tym vario mam takie dziwne objawy. Może to być uszkodzony vario czy coś nie tak robie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Który nadajnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 DX18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 może jakieś sprzężenia lub luźny kabel, lub za blisko ? u mnie w podobnej konfiguracji z bliska też działa. ale nie rozumiem do końca twojego pytania??????? wysokościomierz działa a vario nie ?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Dokładnie! wysokościomierz działa bez problemów a vario jak podłącze to świruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 jakość taka sobie ale może się przyda (-1,1 metra bo jestem w piwnicy ) https://youtu.be/MVOkSPX4bBA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 tak na szybko nagrałem telefonem to co mi się dzieje gdy jest podłączone to vario https://youtu.be/Z-D-wz9Vl90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Podaj symbol bo dla mnie variometr to wysokosiomierz (mierzy opadanie/wznoszenie). Aircraft Telemetry Variometer Sensor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 wysokościomierz to Altimeter mierzy wysokość na jakiej się znajdujesz, variometer mierzy tak jak napisałeś opadanie i wznoszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Może zbinduj od nowa ? szkoda że tak daleko mieszkasz można by na moim zestawie sprawdzić, w Gorzyczkach będę przejazdem za tydzien ale z rodziną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ale czegoś nie rozumiem. Masz uruchomiony flight log.Vario wygląda tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ale czegoś nie rozumiem. Masz uruchomiony flight log.Vario wygląda tak To czegoś takiego to w apce nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Niemożliwe.A ustawiłeś vario w menu telemetrii?. Aktualizowałeś oprogramowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goodman Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Flight log to zapis na karcie SD parametrów lotu odczytywanych poprzez telemetrię. Nie mylcie tego z wykresem Variometu ! ! Prawy górny róg napis SD Po odczycie mamy coś takiego! : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Niemożliwe.A ustawiłeś vario w menu telemetrii?. Aktualizowałeś oprogramowanie? aaaaaaa i tu jak przeglądam menu telemetrii to nie ma Vario i nie aktualizowałem oprogramowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Czy przed połączeniem z vario ustawisz jego parametry w aparaturze? Może to jest przyczyną problemów. Np graph Wide. Report delay. Lift report etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 To zacznij od aktualizacji.Zaloguj się i zarejestruj nadajnik na stronie Spektrum. Ściągnij aktualne oprogramowanie. Ja instalując vario w 9 klienta najpierw aktualizowałem program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 To zacznij od aktualizacji.Zaloguj się i zarejestruj nadajnik na stronie Spektrum. Ściągnij aktualne oprogramowanie. Ja instalując vario w 9 klienta najpierw aktualizowałem program. ok a prosta ta operacja? Nie namieszam nic w apce? I co mi do tego potrzebne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Potrzebna karta pamięci.Ściągasz plik ze strony spektrum,wrzucasz na kartę.Kartę wkładasz do nadajnika i włączasz nadajnik.Obserwujesz pasek postępu na wyświetlaczu.Po załadowaniu aparatura uruchomi się automatycznie. Trzy warunki:dobra karta pamięci (czasami oryginalne dodawane z nadajnikami pomimo formatowania nie chcą działać poprawnie) ,naładowany do pełna akumulator i nie ruszanie niczego do zakończenia upgrade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Czekać cierpliwie !!!! Aż sie samo zaktualizuje nie przerywać !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi