Marcin851 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Witam. Mam taki problem że gdy podłącze vario do modułu TM1000 telemetria w apce zaczyna mi głupnąć, tzn zasięg pojawia się i znika, pojawia się i znika i tak cały czas Wartości F i H ciągle skaczą. gdy go odłączam wszystko jest w porządku, podpinam wysokościomierz i też jest ok, tylko z tym vario mam takie dziwne objawy. Może to być uszkodzony vario czy coś nie tak robie?
young Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 może jakieś sprzężenia lub luźny kabel, lub za blisko ? u mnie w podobnej konfiguracji z bliska też działa. ale nie rozumiem do końca twojego pytania??????? wysokościomierz działa a vario nie ??????
Marcin851 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2015 Dokładnie! wysokościomierz działa bez problemów a vario jak podłącze to świruje.
young Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 jakość taka sobie ale może się przyda (-1,1 metra bo jestem w piwnicy ) https://youtu.be/MVOkSPX4bBA
Marcin851 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2015 tak na szybko nagrałem telefonem to co mi się dzieje gdy jest podłączone to vario https://youtu.be/Z-D-wz9Vl90
young Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Podaj symbol bo dla mnie variometr to wysokosiomierz (mierzy opadanie/wznoszenie). Aircraft Telemetry Variometer Sensor
Marcin851 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2015 wysokościomierz to Altimeter mierzy wysokość na jakiej się znajdujesz, variometer mierzy tak jak napisałeś opadanie i wznoszenie
young Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Może zbinduj od nowa ? szkoda że tak daleko mieszkasz można by na moim zestawie sprawdzić, w Gorzyczkach będę przejazdem za tydzien ale z rodziną.
f-150 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ale czegoś nie rozumiem. Masz uruchomiony flight log.Vario wygląda tak
Marcin851 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ale czegoś nie rozumiem. Masz uruchomiony flight log.Vario wygląda tak To czegoś takiego to w apce nie mam
f-150 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Niemożliwe.A ustawiłeś vario w menu telemetrii?. Aktualizowałeś oprogramowanie?
Goodman Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Flight log to zapis na karcie SD parametrów lotu odczytywanych poprzez telemetrię. Nie mylcie tego z wykresem Variometu ! ! Prawy górny róg napis SD Po odczycie mamy coś takiego! :
Marcin851 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2015 Niemożliwe.A ustawiłeś vario w menu telemetrii?. Aktualizowałeś oprogramowanie? aaaaaaa i tu jak przeglądam menu telemetrii to nie ma Vario i nie aktualizowałem oprogramowania
young Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Czy przed połączeniem z vario ustawisz jego parametry w aparaturze? Może to jest przyczyną problemów. Np graph Wide. Report delay. Lift report etc.
f-150 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 To zacznij od aktualizacji.Zaloguj się i zarejestruj nadajnik na stronie Spektrum. Ściągnij aktualne oprogramowanie. Ja instalując vario w 9 klienta najpierw aktualizowałem program.
Marcin851 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2015 To zacznij od aktualizacji.Zaloguj się i zarejestruj nadajnik na stronie Spektrum. Ściągnij aktualne oprogramowanie. Ja instalując vario w 9 klienta najpierw aktualizowałem program. ok a prosta ta operacja? Nie namieszam nic w apce? I co mi do tego potrzebne?
f-150 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Potrzebna karta pamięci.Ściągasz plik ze strony spektrum,wrzucasz na kartę.Kartę wkładasz do nadajnika i włączasz nadajnik.Obserwujesz pasek postępu na wyświetlaczu.Po załadowaniu aparatura uruchomi się automatycznie. Trzy warunki:dobra karta pamięci (czasami oryginalne dodawane z nadajnikami pomimo formatowania nie chcą działać poprawnie) ,naładowany do pełna akumulator i nie ruszanie niczego do zakończenia upgrade.
young Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Czekać cierpliwie !!!! Aż sie samo zaktualizuje nie przerywać !!!!
Rekomendowane odpowiedzi