meadow24 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 witam zastanawiam się nad zakupem motoszybowca do wyboru mam mianowicie te dwa modele. chodzi mi o opinie na temat jak latją czy łapią termike i ogólne informacje z góry dziękuję Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koriolan2 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Witam. Jestem posiadaczem Vento od ponad roku i mogę powiedzieć o modelu same dobre rzeczy. W tym czasie sporo nim polatałem . Model lata doskonale , co do łapania termiki to miałem wysokości prawie do zasięgu wzroku i musiałem obnizac lot z obawy utraty modelu. Lata też relaksacyjnie odprężająco przez co bardzo go lubię. Być może nie jest to obiektywna opinia bo nie miałem innych modeli tego typu i nie mogę z niczym Vento porównać ale szczerze polecam model. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMRC Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Osobiście mam EG pro od ponad 3 lat i muszę powiedzieć, że ten model co prawda łapie termikę i lata relaksacyjnie, w sam raz do trenowania po 1 modelu, ale ogólnie to wg mnie produkt ten nie spełnił moich oczekiwań pokładanych w nim w czasie zakupu, zresztą był zaproponowany przez sprzedawcę jako, że jest idealny... Dg1000 von Hype lata dużo lepiej, a rozpiętość o 20cm większa, co nie jest żadnym problemem, idealny do termiki, a pantograf można użyć jako hamulec aerodynamiczny. Drugim lepszym wyborem od tego co zaproponowałeś sam, jest Cularis, nie znudzi ci się szybko, lepszy w termice od EG i vento a również idealnie nadaje się do odprężającego opadania wieczorem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Tylko CULARIS. To do tej pory to najlepszy szybowiec piankowy jaki udało mi się spotkać i latać nim. Najlepszy pod względem właściwości lotnych oraz najlepszym współczynniku ceny do satysfakcji z latania. Oczywiście mowa o lataniu w termice i podstawowej akrobacji + na zboczu przy takim sobie wietrze. Obecnie skończyłem etap piankowych szybowców ale jeżeli miałbym wrócić to tylko do Cularisa Easy Glider jest mułowaty i ma przeciętne właściwości lotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi