Peter Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Peter bardzo chetenie bym o tych goglach porozmawiał. W stosownym dziale za kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 10 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Własnie testuje kamerke. SPECYFIKACJA NVC-SC100BCP NVC-HC100BCP Przetwornik obrazu: matryca CCD kolorowa, 1/3” SONY SuperHAD matryca CCD kolorowa, 1/3” SONY SuperHAD HQ1 DSP Rozdzielczość pozioma: 380 TVL 540 TVL Czułość: 0.3 lx/F=2.0 0.5 lx/F=2.0 Stosunek sygnału do szumu: > 48dB (wyłączona ARW) Elektroniczna migawka: automatyczna: 1/50s ~ 1/100 000s ARW (AGC): włączona Balans bieli: automatyczny Kompensacja jasnego tła (BLC): automatyczna Synchronizacja: wewnętrzna Wyjście sygnału wideo: 1.0 Vp-p, 75 Ohm Typ obiektywu: otworkowo-stożkowy, f=3.8 mm Poziomy kąt widzenia obiektywu: 66° Zasilanie: 12 VDC Pobór mocy: 2 W Temperatura pracy: 0°C ~ 50°C Wymiary (mm): 32 (szer) x 15 (wys) x 32 (dł) 38 (szer) x 25 (wys) x 38 (dł) Masa: 12 g 20 g ojj specyfikacja troszke sie zmieszała ale to model 540 TVL. Tylko musiałem zamienic podstawe obiektywu z małego na normalny. Wstawiłem 2.5mm i jest dosc szeroko, poprzednio miałem 2.8mm. Tylko widze, ze wymaga troszke wiecej prądku. Testy na stole trwają juz 2 godz. Jestem ciekaw efektu w boju. Wiem ze moeszam juz wątek platformy z kamerą Ale to przeciez jedna całosc. Tak poczekam na gogielki i poodkładam troszke grosików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 28 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Wczesniejsza zła pogoda zmobilizowała mnie do małego remontu. Wymiana łozysk silnika i wymiana kamery. Teraz jest juz coraz lepiej. Wczoraj wykonałem 2 lot w goglach z pełni normalnym lądowaiem na pasie zieleni. Kolejen poprawki np. wymiana obiektywu z 2,5mm na 2,8mm i inne drobne bedą realizowane. Dzieki piotrowy mogłe polatac w goglach. Jestem wdzieczny za wsparcie. Teraz moge powoli badac zestaw 1.2ghz lecz widze ze raczej bede zmuszony przejsc na sprawdzony sprzet 2.4ghz. W granicach niskiego i bliskiego latania ok.500m łapałem zakłucenia. Snią mi sie gogle. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Snią mi sie gogle. A mnie latanie nad morze i z powrotem,oczywiscie modelem FPV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 29 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Peter w twoim przypadku to tylko kwestja czasu tak jak i w moim Bedziesz latal daleko i jeszcze dalej :twisted: (doleciałec juz do Polski) Trzymam kciuki. Zafascynowały mnie nawt dosc bliskie loty. Powoli jednak przerzucam sie na zestaw 2.4Ghz czyli schodze na ziemie i latam jak inni. Tylko te gogielki są kwestią czasu.......... "a latac trzeba" Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 "a latac trzeba" Trzeba. Na zaprzyjaznionym forum sa gogle do sprzedania. Te sa fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Obecnie trwa przebudowa platformy. Ale to opisuje na Forum RC-CAM : Przebudowa platformy ES Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.