Bartosz Nowak Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Witam wszystkich ! Mam takie pytanko , zamówiłem sobie na allegro mk-17 , przyjdzie może jutro czy moge go wyczyścić wd-40 w środku w cylinder i na zewnątrz? chodzi mi oto czy wd sie nadaje do czyszczenia silnika , a jak nie to jaki preparat proponujecie ? z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Możesz nim wyczyscić. Możesz również zwykłą naftą czy beznyną extrakcyjną. Ten Mk-17 to chyba nie do modrlu rC tylko na połkę jako wystawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Nowak Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 no tak tylko żeby sie pobawić zacząć przygode ze spalinami , ale jak by co to go może do czegoś wsadze ale wątpie dziekuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam712 Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 W obecnych czasach bawić się samozapłonem? Paliwo-drogie,śmierdzi jak cholera,szybko się utlenia na dodatek mało sklepów je prowadzi. Silnik-bez regulacji obrotów,tłumika Kiedyś w prostych akrobatach na uwięzi,małych trenerkach to miało sens.Na lotnisko wystarczyło zabrać model,radio,paliwo,parę narzędzi(i szmatę do rąk i modelu :twisted:)Dzisiaj lepiej kupić dzwonka z regulatorem+ lipola i ładowarkę(oczywiście na Dalekim Wschodzie)i masz więcej frajdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Ma sens jesli wstawimy do modelu typu oldtimer :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 adam712, ...i nie każdy lubi elektryki... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Nowak Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Otóż to panie Karolu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Z drugiej jednak strony to zły sprzęt by zaczynać na nim zabawę w RC. Lepiej uzbierać na nowoczesny silnik RC, chyba że jak wspomniałem ma być to takiego starocia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.