d_adam Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Witam. Planuje kupić taki zestaw: http://www.allerc.com/product_info.php?products_id=2401 Moje pytania: 1. Ile czasu polatam na pakiecie 2100 3S (średni czas lotu, standardowe przeloty)? 2. Jakie serwa polecacie do tego modelu? 3. Jakie śmigło będzie do tego idealne? 4. Czy wystarczy odbiornik Spektrum AR6100 ? Z góry dziękuję. Do tej pory latałem i latam śmigłowcami więc jakieś doświadczenie mam Poszukuje dobrego modelu do 3D, mniej więcej tej wielkości. Będzie to mój pierwszy samolot. Co ogólnie o tym myslicie? Pozdrawiam, Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Ja myślę że jak na pierwszy samolot to nie będzie dobry Za szybki, zbyt akrobatyczny. Lepiej jak zaczniesz od jakiegoś trenerka, szybowca. Pilotowanie takiego modelu nie jest łatwe. A czas jaki wylatasz będzie ściśle uzależniony od tego jak będziesz latać, ile silnik w rzeczywistości pobierze prądu. Czyli również od tego jakiego śmigła użyjesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Pawle ale Adam lata już śmigłowcami wiec mniej więcej wie co i jak. W każdym bądź razie aparaturę ma opanowaną, więc nie będzie tak źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_adam Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Dzięki za pomoc Jak narazie kupiłem cały zestaw w tym sklepie, tanio ale ponoć będzie latać. Zresztą się okaże co te samoloty są warte http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6511 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 akrobatyczny akrobacyjny :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Do tej pory latałem i latam śmigłowcami więc jakieś doświadczenie mam Przerabialem to dokladnie tydzien temu , latanie samolotem to pikus do kosiary . Trzeba tylko pamietac ze jak wchodzisz w lot odwrocony to manetka gazu nie moze isc na dol hehe . Ja tak zapikowalem w glebe , poprawiajac fizjonomie samolocikowi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Ten model na pewno będzie latał. Chińczycy podają, że ma 113 cm rozpiętości skrzydeł i ciężar do lotu ok. 900 gr. Pewnie ciężar wyniesie 950 g. Na twoim miejscu wykonałbym ten model z możliwie lekkim wyposażeniem. Latanie rozpocząłbym na lżejszych pakietach poniżej 2000 mAh. Ja kupiłem i wczoraj oblatałem swojego chińczyka (Su-31), teraz robię poprawki i będę maksymalnie go odchudzał. Mój model lubi prędkość, jest odczuwalnie za ciężki, trzeba lądować na dużej prędkości, ma tendencję zwalania się na skrzydło, ma dużą bezwładność w locie. Ja rozpoczynałem od akrobatów z pianki, które mają podstawową zaletę – w razie kraksy wystarczy kilka kropelek CA i model znów jest gotów do lotu. Dalej latam na EPP bo podczas nauki można pozwolić sobie na ryzyko bez większych konsekwencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.