gutekx Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Witam,pewnie macie mnie już dość na tym foum Nie chcąc zakladać nowego tematu chcialbym zadać jeszcze parę pytań. Wczoraj kupilem Sky Lady II ponieważ dużo osób tutaj tak mi polecalo. Jednak w przyszlości również chciabym zbudować jakiś samolocik lecz z tą aparaturą co dostanę ze Sky Lady i teraz takie moje pytania: -jaki tu by samolot zbudować z moim zerowym doświadczeniem ale żeby byl dostosowany do aparatury SL(przydaby by się plany,w formie kartki dużego formatu ew.móglbym od kogoś odkupić) -z czego by tu zrobić takowy samolocik(balsa czy depron)i czym to pokryć(papier japoński?) -czy mogli byście mi podać jakąś stronkę lub post w którym byly by zdjęcia krok po kroku jak zbudować takowy modelik?? -czego bym jeszcze ewentualnie potrzebowal??? Za wszystkie odpowiedzi ,sugestie ,zainteresowanie BARDZO DZIĘKUJE i POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Oj, coś mi się zdaje, że ta aparatura nie jest rewelacyjna. Na poczatek może być np. RWD-5 by Skazoo, depronik, model dla poczatkujących. Opsis budowy ze zdjęciami oraz planami masz tutaj :arrow: http://forumrc.alexba.eu/users/skazoo/rwd/rwd.htm A na tym forum tez wielu modelarzy od niego zaczynało, i jest tu także wiele postów o nim - wystarczy opcja "Szukaj", a z resztą powinieneś dać sobie radę. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 aparatura nie jest rewelacyjna aparatura nie jest rewelacyjna, ale jest, dziala dobrze i ma niezly zasieg. na orginalnym odbiorniku nie sprawdzalem, ale nigdy zasiegu nie stracilem, wiec ok 500m ma. natomiast z odbiornikiem REX 5+ ma zasieg 800m na ziemi, sprawdzone. pozdrawiam i zycze udanych lotow. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.