spad Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 witam właśnie skończyłem budowę kolejnego mojego kilera to już chyba 5ty poniżej pare fot z budowy i opisy nowa wersja kabiny. Niestety pakiet 3s 2200 nie mieścił się więc trzeba było zrobić korytko w płacie pod pakiet widoczne na zdjęciu listwy sosnowe zastąpiłem rurką węglową 6mm, kabina montowana do skrzydła za pomocą pierścienia gumowego i dodatkowo dla wzmocnienia podklejona do płata taśmą samoprzylepną wzmocnienia kabiny dzięki którym można silnik przykręcić bezpośrednio do niej z tyłu kabina z podczepionym silnikiem wycięcie pod pakiet zastanawiałem się nad mocowaniem wingletów, a że już się nie bawię w kombat skrzydłami, to wpadłem na pomysł wklejenia kołków rozporowych 6 i przykręcania wingletów na śruby, winglety oryginalne zamieniłem wingletami wyciętymi z balsy 6mm i oklejonymi taśmą, jak na razie sprawują się super gotowe skrzydło tak wygląda Setup jaki użyłem tym razem to Pakiet 2200 3s Reg redox 40a akurat taki miałem Silnik ipower ibm 2210 1534kv Śmigło 9x5 gws - śmigło okazało się zbyt miękkie do takich obrotów więc zmieniłem na 9x5 APC Serwa tp 9g film z oblotu w dziale filmy http://pfmrc.eu/index.php?/topic/54818-oblot-skrzyde%C5%82ka-kiler/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Czy jeszcze gdzieś można kupić kilerka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 A ja mam pytanie gdzie można kupić samą osłonę - kabinę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 tak kilerka można kupić ale trzeba kontaktować się z jego producentem nie wiem czy mogę podać jego kontakt zadzwonię później do niego, dowiem się o wszystko i dam znać a kilerka naprawdę polecam prosty w budowie, szybko i łatwo wszystko się składa, a w powietrzu naprawdę ładnie się zachowuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Miałem go, ale niestety jego dni dobiegły końca Kiedyś można było kupić zestaw na aledrogo, ale od dłuższego czasu go nie widać.... a szkoda :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 A z czego ta kabinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Witam rozmawiałem z producentem kilera i dowiedziałem sie ze jakoś na początku lipca nowa partia kilerów powinna trafić na Allegro Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Ha właśnie dostałem nowego kilera z małymi zmianami do testów, zmiany głownie dotyczą kabiny i mocowania jej do płataZestaw zawiera :Skrzydło w 2 połówkachListewki na dźwigary i natarcieLotki z balsyKabinka z tworzywa HIPS (2mm) z wyciętymi otworami pod rurkę węglową2 rurki węgloweWzmocnienie mocowania silnikaKlejKawałek papieru ściernegoRzep samoprzylepnyDrut na popychaczeDźwignie lotekBlokady popychaczyBaryłkiWszystko jest i zabieram się za składanieWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Jakaś fotka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 będzie fotorelacja jak skończę składanie, a różnie z czasem bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonbe Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Czekamy z niecierpliwością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Coś ruszyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Ruszyło tyle, że na alledrogo jest już nowy zestaw kilerka... a tu cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Ruszyło tyle, że na alledrogo jest już nowy zestaw kilerka... a tu cisza Jest cisza bo jest urlop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi