sheadmin Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Zadanie z tego co czytam na forum nie najprostsze - pierwszy model Spitfire Mk IX z planów Dave Philpotts powiększony co do planów do 130%. Ma to być całkowicie ręczna robota żadnego cięcia laserem. Na razie pocięte wręgi skrzydła. Ktoś widział może te plany z nacięciami pod listwy na wręgach kadłuba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Jeżeli będziesz chciał wyciąć potem otwory wewnątrz żeber to na tym etapie może być to trudne. Lepiej jest najpierw wyciąć otwory, później żebra. Mniejsza szansa uszkodzenia materiału. Chyba, że planujesz żebra zostawić pełne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 witaj budowałem tego spita z tych samych planów,tez jako pierwszy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 z jakiego materiału sa wręgi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheadmin Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 sklejka 3 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 dremelem da sie to wyfrezować,pilniczkiem i papierem też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Jaka rozpiętość? Na przyszłość zamiast kleić kartki które potem dość obskurnie wygląda to lepszy jest mocny wydruk na kartce laserem, a potem odbitka na materiale przesączając kartkę acetonem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 a jeśli niema drukarki?troche zrozumienia dla autora,ja kibicuje.wiem że bez nowych technologi można wiele w modelarstwie zrobić .jak postępy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi