Mars_2000 Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Dzisiaj przeglądając forum RCGROUPS.COM natrafiłem zaraz na początku na tzw. fotkę dnia, która zaprowadziła mnie pod ten adres http://www.heli-chair.com/ Z zainteresowaniem przeczytałem o tymże wynalazku i w mojej opinii (oprócz tradycyjnej "czegoż to ludzie jeszcze nie wymyślą" :crazy: ) jest to dość ciekawa konstrukcja. Ciekawi mnie, czy faktycznie gdybym opanował podstawy pilotażu prawdziwego heli, to poradziłbym sobie ze sterowaniem heli RC za pomocą tegoż krzesła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 z pewnością sterowanie jest bardziej intuicyjne. pozostaje jedynie pare minusów: -jesli lecimy 'na siebie', lecimy tak jak normalnym modelem(nie jesteśmy przecież w kokpicie). -na krześle nie możemy sie obrócić, czyli jesli model wyleci za plecy z niewyjaśnionych przyczyn, to mamy problem .. to krzesło znajdzie najlepsze zastosowanie u lataczy FPV dużymi, drogimi heli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Fajna rzecz, ale w uzupelnieniu o ekran lcd 19 cali i transmisje video z heli.. baxter P.S. zauwazylem ze facet przy tym ustrojstwie mial gasnice postawiona. :rotfl: czyzby na wypadek bdyby mu sie drazki przegrzaly od "wachlowania"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Don't worry jak mawiają starzy górale... Ja znalazłem kiedyś w sieci stronkę naszego rodaka, który dla FS X, przerobił pół poddasza na działający symulator kokpitu B737. Monitory zamiast okien, działające przyciski, przenoszące nacisk na ukryte klawiatury (chyba miał ich z 5 podłączonych do kompa) itd. Aż dziw, że go żona z domu nie wyrzuciła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.