Skocz do zawartości

Porada do Honey Bee CP2

Decha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jego charakterystyczną cechą jest to że nie lata... :rotfl:

drugą cechą jest to ze raczej sie nie nauczysz na tym latać

Oczywiscie , ze lata jak zloto bez zadnych problemow , jest wlasnie idealny do nauki i bardzo latwy do naprawy .

Dowody ? tutaj z fotkami z filmami i opisami :

http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=5087

Jako , ze Decha jestes tam zarejestrowany wiec chyba juz czytales ?

leprzego
- lepszego , to tak na marginesie .
Opublikowano

Tego artykułu jeszcze nie czytałem na epheli, na razie przeglądałem Baza Heli Wiedzy. Czytałem że zrobiłeś kabelek do symulatora, podałbyś konfigurację pinów? I na jakim złączu do komputera to zrobiłeś USB (jak w Lamie jest oryginalny) czy RS232? Bo do pilota to jest wtyk S-Video.

Opublikowano

Przeczytałem do strony bodajże 3-ciej. Podzwoniłem trochę po sklepach i dowiedziałem się o kabelkach takich rzeczy. Do Honey Bee CP2 nie ma kabla na USB a jak już ktoś takie cudo wystawi to podobno nie działa. W Lamie V3 jest oryginalnie kabel USB i działa poprawnie bo aparatura jest 4CH a w HB 2 jest 6CH z miksowaniem kanałów. Jak patrzyłem w FMS Beta 2 w ustawieniach Joystick to tam jest opcja tylko do 4 kanałów właśnie. Czyli wersja pod kartę dźwiękową jedynie.

Opublikowano

I stało się. Złożyłem zamówienie na Honey Bee CP2 będzie podobno na Poniedziałek. Kabel do FMS-a już gotowy a w podwoziu treningowym brakuje tylko ping-pongów :P

Opublikowano

Mam pytanko. Mak ktoś instrukcje do Honey Bee CP2 po polsku? Lub link do niej, było by super. Aż dziwne że w wersji fabrycznej HB2 nie ma koszyka na baterie tylko jakieś gumeczki dali.

Ale na ten kabelek do symulatora to sie już zdenerwowałem, na początku zalutowałem tak próbnie podłączam i robie według tego co na stronie

http://www.smartpropoplus.com/BlueAndGrey/default.asp

odpalam najpierw PPM Thermometer i działa git paseczki czerwone są i reagują zgodnie z ruchami drążków na aparaturze potem skonfigurowałem wszystko w FMS i poderwałem maszynę i grało. Odłączam zaciskam wszystkie koszulki termokurczliwe sprawdzam Jeszce na multimetrze czy gra i jest OK. Podpinam ponownie ucieszony że kabelek juz jest lux a tu lipa 0 sygnału. Do modelu baterii jeszcze nie wkładałem to nie wiem czy aparatura poszła sie paść czy coś z kompem i softem?

Odszedłem od sprawy na parenaście minut i załączam od nowa reinstalka programu mapującego joystick przez kartę dźwiękową i działa. Ale czasem jak wyjde z FMS-a i ponownie go uruchomię to sie przytnie i działać nie będzie trzeba wtedy dać na proporties w Trayu pobawić sie (Jeszce raz pozaznaczać wszystkie potrzebne opcje) dać Hide i działa znów. Ale pewno takie jajca to tylko u mnie sie dzieją :ble:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.