Farin Opublikowano 17 Lipca 2015 Opublikowano 17 Lipca 2015 Witam, chciałbym rozpocząć swoją przygodę z RC. Sporo już poczytałem i pooglądałem w temacie, jednak zanim zacznę kupować części i modele chciałbym spotkać się z kimś kto mógłby na przykładzie swojego modelu po kolei mi wytłumaczyć co się z czym je, jak dopasować podzespoły do siebie, jakie są możliwości rozbudowy (docelowo w przyszłości chciałbym zrobić model z FPV) etc. Wstępnie chciałbym się zająć motoszybowcami (wolnolotami). Po wcześniejszym umówieniu - codziennie po 17 jestem wolny - i większoć weekendów. Jeśli ktoś byłby chętny poświęcić chwilę swojego czasu - będę wdzięczny. Pozdrawiam Szymon
japim Opublikowano 17 Lipca 2015 Opublikowano 17 Lipca 2015 Szymon - w Warszawie jest kilka charakterystycznych miejsc do latania, gdzie spotykaja sie modelarze i lataja. Najlepiej jak przyjedziesz na lotnisko i zadasz te same pytania na miejscu.
Farin Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Opublikowano 23 Lipca 2015 Najbliżej mi do EP4 - ktoś planuje być dzisiaj lub w weekend?
CountryMama Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Redakcja Przeglądu Modelarskiego zaprasza na lotnisko w Gassach pod Konstancinem. Nauczymy, wytłumaczymy, podpowiemy. I to za free. Zapraszam do kontaktu na priv lub poprzez naszą stronę na facebooku RC Przegląd Modelarski. Pozdrawiam.
pauletto007 Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 To i ja odswieze temat. Gdzie w Wwie mozna bezpiecznie latac spalinka akrobatem tak do 1.5-2m rozp.? Ew. gdzie mozna podjechac rowerkiemz Ochoty najblizej troche sie poprzygladac? :-)
Stanislaw Opublikowano 12 Września 2015 Opublikowano 12 Września 2015 Zależy w jakim rejonie mieszkasz, żeby rowerem dojechać .
pauletto007 Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Zależy w jakim rejonie mieszkasz, żeby rowerem dojechać .Mieszkam przy Dickensa niedaleko skrzyzowania z Grojecka. Wiec gdzie byloby najblizej zeby spalinki rc obejrzec? 20-25km rowerkiem w jedna strone jest dla mnie akceptowalne.Zależy w jakim rejonie mieszkasz, żeby rowerem dojechać .Mieszkam przy Dickensa niedaleko skrzyzowania z Grojecka. Wiec gdzie byloby najblizej zeby spalinki rc obejrzec? 20-25km rowerkiem w jedna strone jest dla mnie akceptowalne.
Wojtekr Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Myślę, że w górnej akceptowalnej granicy 25 km od Dickensa znajduje sie lotnisko w Urszulinie. Przy sprzyjajacej pogodzie masz możliwość obejrzenia całego przekroju modeli akrobaty, szybowce, trenerki. Napędy elektryczne i spalinowe. Rozpiętość od "halówek" po "giganty"
Blako2682 Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Wpisz sobie w Google lotnisko rc warszawa i okolice i wyświetla ci się wszystkie miejsca gdzie można spotkać modelarzy ja osobiście latam na Stanisława Chudoby i tam codziennie spotkasz kogoś kto z chęcią ci pomoże i mamy też modelarnia na ulicy Kuflerskiej można nas tam zastać w każdy czwartek od godziny 16 tej i prawie co wieczór po 19rej???? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
alyan Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 może Kuflewska na Targówku? EDIT: Macie tam jakieś ograniczenia wiekowe , regulamin czy coś w tym stylu ? Przyznam że szukam jakiegoś miejsca tego typu "do rozwoju" dla bratanka.
Blako2682 Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Nie mamy żadnych ograniczeń wiekowych ani rygorystycznego regulaminu tak jak w innych miejscach spotkania odbywają się w poniedziałek i czwartek o 17.30 a adres dokładny to Kuflewska 6 zapraszamy Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
CountryMama Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zajedź w weekend na modelarskie lotnisko w Pęcherach. Nauczymy !!! http://lotniskorc.com/forum/index.php Pozdrawiam, redakcja RC Przegląd Modelarski.
Rekomendowane odpowiedzi