Farin Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Witam, chciałbym rozpocząć swoją przygodę z RC. Sporo już poczytałem i pooglądałem w temacie, jednak zanim zacznę kupować części i modele chciałbym spotkać się z kimś kto mógłby na przykładzie swojego modelu po kolei mi wytłumaczyć co się z czym je, jak dopasować podzespoły do siebie, jakie są możliwości rozbudowy (docelowo w przyszłości chciałbym zrobić model z FPV) etc. Wstępnie chciałbym się zająć motoszybowcami (wolnolotami). Po wcześniejszym umówieniu - codziennie po 17 jestem wolny - i większoć weekendów. Jeśli ktoś byłby chętny poświęcić chwilę swojego czasu - będę wdzięczny. Pozdrawiam Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Szymon - w Warszawie jest kilka charakterystycznych miejsc do latania, gdzie spotykaja sie modelarze i lataja. Najlepiej jak przyjedziesz na lotnisko i zadasz te same pytania na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farin Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Najbliżej mi do EP4 - ktoś planuje być dzisiaj lub w weekend? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zapraszamy na chudoby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CountryMama Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Redakcja Przeglądu Modelarskiego zaprasza na lotnisko w Gassach pod Konstancinem. Nauczymy, wytłumaczymy, podpowiemy. I to za free. Zapraszam do kontaktu na priv lub poprzez naszą stronę na facebooku RC Przegląd Modelarski. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 To i ja odswieze temat. Gdzie w Wwie mozna bezpiecznie latac spalinka akrobatem tak do 1.5-2m rozp.? Ew. gdzie mozna podjechac rowerkiemz Ochoty najblizej troche sie poprzygladac? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanislaw Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Zależy w jakim rejonie mieszkasz, żeby rowerem dojechać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauletto007 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Zależy w jakim rejonie mieszkasz, żeby rowerem dojechać .Mieszkam przy Dickensa niedaleko skrzyzowania z Grojecka. Wiec gdzie byloby najblizej zeby spalinki rc obejrzec? 20-25km rowerkiem w jedna strone jest dla mnie akceptowalne.Zależy w jakim rejonie mieszkasz, żeby rowerem dojechać .Mieszkam przy Dickensa niedaleko skrzyzowania z Grojecka. Wiec gdzie byloby najblizej zeby spalinki rc obejrzec? 20-25km rowerkiem w jedna strone jest dla mnie akceptowalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Myślę, że w górnej akceptowalnej granicy 25 km od Dickensa znajduje sie lotnisko w Urszulinie. Przy sprzyjajacej pogodzie masz możliwość obejrzenia całego przekroju modeli akrobaty, szybowce, trenerki. Napędy elektryczne i spalinowe. Rozpiętość od "halówek" po "giganty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Wpisz sobie w Google lotnisko rc warszawa i okolice i wyświetla ci się wszystkie miejsca gdzie można spotkać modelarzy ja osobiście latam na Stanisława Chudoby i tam codziennie spotkasz kogoś kto z chęcią ci pomoże i mamy też modelarnia na ulicy Kuflerskiej można nas tam zastać w każdy czwartek od godziny 16 tej i prawie co wieczór po 19rej???? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 może Kuflewska na Targówku? EDIT: Macie tam jakieś ograniczenia wiekowe , regulamin czy coś w tym stylu ? Przyznam że szukam jakiegoś miejsca tego typu "do rozwoju" dla bratanka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Nie mamy żadnych ograniczeń wiekowych ani rygorystycznego regulaminu tak jak w innych miejscach spotkania odbywają się w poniedziałek i czwartek o 17.30 a adres dokładny to Kuflewska 6 zapraszamy Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CountryMama Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zajedź w weekend na modelarskie lotnisko w Pęcherach. Nauczymy !!! http://lotniskorc.com/forum/index.php Pozdrawiam, redakcja RC Przegląd Modelarski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi