Pioterek Opublikowano 18 Lipca 2015 Opublikowano 18 Lipca 2015 W dniach 11-12.07.2015 z okazji dni Zwierzyńca odbyły pokazy modelarskie modeli kołowych, pływających i modeli samolotów. Organizatorami i uczestnikami spotkania byli: Burmistrz Zwierzyńca Centrum Kultury i Biblioteka Publiczna w Zwierzyńcu Klub Żołnierzy Rezerwy LOK w Zwierzyńcu Kluby modelarskie: Klub Modelarski Ligi Obrony Kraju w Biłgoraju, który obchodzi w tym roku 40 lecie swojej działalności Klub Modelarski "Dedal i Ikar" działający przy Młodzieżowym Domu Kultury w Chełmie, Klub Modelarski "Falcon" z Sawina, Klub Modelarski "Śmigiełko" z Rudy Huty, Klub Modelarski działający przy Spółdzielni Mieszkaniowej im. Waleriana Łukasińskiego w Zamościu. Działacze Klubu Modelarskiego są także zreszeni w Areoklubie Ziemi Zamojskiej w Zamościu. Było to drugie spotkanie ludzi połączonych wspólną pasja i drugie bardzo udane. Sprawna organizacja, zapewnione dobre warunki dla modelarzy i ich sprzętu, życzliwość gospodarzy oraz wspaniała publiczność w połączeniu z pięknym otoczeniem stworzyły niezapomnianą atmosferkę spotkania. Dalego miło było nam prezentować nasze modele przed mieszkańcami i turystami w Zwierzyńcu, widząc spontaniczne reakcje oglądających pokazy. Zwierzyniec ma naturalne warunki do organizacji pokazów modeli pływających (liczne kanały i stawy), latających modeli typu park-flyer (dwa pełnowymiarowe stadiony z trybunami) a i dla modeli kołowych też jest sporo miejsca i nawet tor przeszkód. A jak było starałem się pokazać na poniższym filmie. Z góry przepraszam jeżeli pominąłem któryś model lub Kolegę, użyłem wszystkich swoich zrobionych zdjęć i filmów. Zapraszam serdecznie Kolegów uczestników do umieszczania swoich zdjęć i filmów z tego ciekawego wydarzenia. Pioterek 1080p
Pioterek Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Opublikowano 22 Lipca 2015 Znalazłem w sieci dwa fajne filmy z pokazów modelarskich 2015 w Zwierzyńcu więc je dołączam
Pioterek Opublikowano 5 Września 2015 Autor Opublikowano 5 Września 2015 W sierpniowym numerze modelarza 8/2015 ukazała się wzmianka o modelarskich dniach Zwierzyńca
Pioterek Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 W tym roku też odbyły się pokazy modelarskie z okazji Dni Zwierzyńca. Skład klubów i modelarzy podobny jak w zeszłym roku. Koledzy bardzo zadbali aby pokazy były jak najbardziej ciekawe. Załączam film z pokazów modeli pływających. W tym roku na akwenie przybyła fontanna wokół której mogły krążyć modele. Publiczność jak zwykle dopisała. Jak ktoś z uczestników coś, ma niech może dorzuci
stema Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Jak ktoś z uczestników coś, ma niech może dorzuci Chcę dorzucić o muzyce. Świetne modele i świetny ich pokaz, ale po co na filmie muzyka? Muzyka należy do sztuki i jej dobór do filmu to też sztuka. Jeżeli więc nie mamy wykształcenia muzycznego to nie kuśmy się na wstawianie muzyki do filmu bo to czasem jest bolesne dla widzów. I proszę się nie obrażać, piszę to do wszystkich. Muzykom też nie radzę zajmowania się chirurgią na przykład.
Pioterek Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 Chcę dorzucić o muzyce. Świetne modele i świetny ich pokaz, ale po co na filmie muzyka? Muzyka należy do sztuki i jej dobór do filmu to też sztuka. Jeżeli więc nie mamy wykształcenia muzycznego to nie kuśmy się na wstawianie muzyki do filmu bo to czasem jest bolesne dla widzów. I proszę się nie obrażać, piszę to do wszystkich. Muzykom też nie radzę zajmowania się chirurgią na przykład. Wiesz Stefan, muzyka to rzecz gustu i zawsze może się się komuś nie spodobać - ja wybrałem tzw. radosną i żywą bo łódki śmigały radośnie. Ażeby zmontować ten krótki film, gdzie kilkanaście modeli się prezentuje, trzeba było powstawiać krótkie najciekawsze ujęcia. A jak tniesz obraz to i głos a w zasadzie w tym przypadku komentarz, który zaczyna być wtedy niekompletny. I muzyka jest tu po to, aby sam komentarz przymaskować żeby nie raził niekompletnością a film zachował jednocześnie atmosferę wydarzenia. Ale różne są podejścia do takiego tematu - jak to mówią Falenicka lub Otwocka. Pozdrawiam Piotr
stema Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Ale różne są podejścia do takiego tematu - jak to mówią Falenicka lub Otwocka. Tragedii nie ma, zawsze ten co ogląda może sobie dźwięk wyłączyć. Nie wiem jaka to szkoła, może Wołomińska?
Rekomendowane odpowiedzi