Irek M Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Model - "White Hawk" - opisany w Modelarzu 7/1997 rozp - 1370 dł - 1000 masa - ok 1130g silnik - od 1,5 - 2,5cm3 w wersji podstawowej do .... z pewnymi zmianami; dodanie lotek, dwuwypukły profil skrzydła Autor - J. Gieruszczak Model - "ARA" - opisany w Modelarzu 3/1999 rozp - 1800 dł. - 1250 masa - 2400g silnik - 4-6,5cm3 ( na dzień dzisiejszy chyba mocniejszy byśmy wstawili) Autor - T. Jasiński Oczywiście wymiary można przeskalować do swoich potrzeb. Myślę, że oba plany będą konkurencją dl Wicherkowatych :rotfl: , mają tę przewagę iż projektowane były od razu jako modele RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robot_ Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Fajne modele Mogę prosić o zdjęcia w większej rozdzielczości? Ponieważ na tych nie widać wymiarów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Plany są na arkuszu A3 więc nie wchodzą mi do skanera, ale jeśli z.łożę na połowę to zmiści się. Zaraz zobaczę co da się zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold Lizard Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 moment, moment. Dostałem model "ARA" i to jest szybowiec... Zresztą bardzo fajnie lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.