tymonidas Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Witam bardziej doświadczonych kolegów. Na dzień dobry przeposiny: nie wiem jak przetłumaczyć na naszą mowę "differential thrust" (ciąg różnicowy?). Nurtuje mnie - czy ktoś próbował uzyskać "differential thrust" za pomocą kombinacji KK2 i firmware'u OpenAero2? Jako, że leży u mnie nieużywany kontroler i kilka nie do końca używanych silników, postanowiłem zgłębić temat zastąpienia/wspomagania steru kierunku ciągiem/różnicą ciągu. Moje radio (Spektrum dx6i) nie pozwala tego uzyskać, a chciałbym zbudować coś małego. Silniki są z quada na ramie ZMR250 - małe i stosunkowo słabe, ale może 2 dadzą radę w niewielkim piankowym tworze (śmigła 5" lub 6", no i bajer w postaci dwóch silników). Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi! (inne niż zmień radio, i chociaż Taranis mnie kusi, to ceny odbiorników FrSky vs OrangeRX sprowadzają mnie na ziemię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 W tym radiu chyba możesz sam zaprogramować sobie jakiś miks? A samolot to na tych silnikach możesz zrobić coś w stylu P-38 w wielkości ESA. One mają chyba po 300g ciągu co? https://youtu.be/a7y62Fv8-HQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi