Skocz do zawartości

Co najlepiej kupić?

ArTiiS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodam swoje 3 grosze:), długo chodziło mnie po głowie kupienie helikoptera wybór padł na lame v3.Kupiłem ją za 237zł, od razu 6 kompletów łopat,wał zewnętrzny,wał wewnętrzny (alu),głowice alu,dodatkowy pakiet i coś jeszcze.

Przygodę zacząłem bez symulatora co pewnie było błędem, w tydzien wykończyłem 16 łopat.Latałem głownie w domu, trening lądowan zbierał najwieksze żniwa w śród łopat, podstawą jest duży zapas na początku, póżniej nie będzie problemów, kupuj lamę bo krecie z 20m złamałem tylko podwozie i łopaty+ zgięty wał koszt naprawy to 30-40zł , w cp 2 koszty będzie dużo większy! Latanie heli wyrabia precyzyjne operowanie drążkami od nadajnika.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mortez, przestan pisac, wypisujesz takie bzdury ze zal tego czytac.

Przestan pisac o rzeczach o ktorych nie masz pojecia, jestes tu od niedawna, a kolejny raz probujesz grac role eksperta. i za kazdym razem jest to bzdurzenie.

No i poco to nie można poprostu powiedziedzieć że źle się wyraziłem i tyle :evil:

Opublikowano

wiesz co to znaczy w ogóle źle się wyrazić? przejęzyczenie, pomyłka językowa...

ale jak psa nazywasz kotem to nie jest to złe wyrażenie się... choćby w sumlatorze latałeś helikiem? bo jak ja próbowałem w afpd to samoloty to betka w porównaniu z nim...

Opublikowano
no latałem i jest łatwiej niż samolotem

Artiis radzę Tobie nie słuchać wypowiedzi tego kolegi. Latam 'na żywo' modelem samolotu i śmigłowca. Samolotem lata się DUŻO łatwiej niż śmigłowcem. Ale też Lama różni się trochę od większych śmigłowców - ze względu na budowę jest łatwiejsza w pilotażu. Dlatego jest polecana początkującym.

Jeśli chodzi o naukę latania, to raczej nie w tydzień (zależy ile czasu poświęcisz). Na początku należy nauczyć się zawisów (co nie jest takie proste jak się wydaje - a jeśli tego nie umiesz to nie wylądujesz). Dopiero po opanowaniu zawisów (przodem, bokiem, tyłem - najtrudniejsze) zaczyna się ćwiczyć proste loty postępowe. Później przychodzi czas na ósemki itd.

W każdym razie Lamą nauczysz się tego wszystkiego szybciej niż innymi śmigłowcami.

Ale powiem ci, że już samo wiszenie w powietrzu taką zabawką, daje dużo frajdy ;D

I tak jak koledzy napisali wcześniej - bierz od razu zapasowe łopaty, zaopatrz się również w symulator - w czasie ładowania pakietu będziesz sobie na nim ćwiczyć ;)

Opublikowano

Aha :)

A gdzie mogę kupić sobie takie łoptay ??

Jak można proszę od razu o linka :)

I na ile gdzieś mi tak łopaty wystarczą?

I mam takie też pytanie:

"Mieszkam w wierzowcu na 9 pietrze"

Czy będe mógł z balkonu puścić helikopterka i polatać sobie nim?

A dziennie jakieś 1-3 godzinki bym spędzał ( na symulatorze ) =]

Pozdro ArTiiS

Opublikowano
No i poco to nie można poprostu powiedziedzieć że źle się wyraziłem i tyle

Ty nie wyraziles sie zle, tylko zle pomyslales i dlatego napisales bzdury. Przestan zasmiecac watki.

Baxter

Opublikowano

ArTiiS,

zobacz np. tutaj, ponadto wpisz w google "lama v3 łopaty", albo v4, zależy co wybierzesz

http://www.allegro.pl/search.php?string=lama+%C5%82opaty

Wystarczą Ci na tyle na ile pozwolą Twoje umiejętności, tu nie chodzi o zużycie materiału (no po jakimś czasie oczywiście... ;) ), ale o wypadki, zderzenia z przedmiotami... a nikt nie wie jak będziesz latał

A co do tego balkonu to przesadziłeś :) Walcz o utrzymanie w locie a nie zabawy z 9 piętra, wyobraź sobie spadek z 9 piętra na chodnik/samochody/ludzi... no i lamka pójdzie na złom...

Opublikowano

Słuchaj a może zainteresujesz się np. motoszybowcem?

Załóżmy kupujesz Sky Lady II za 350 zł :arrow: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=22 , masz cały komplet, tylko poskładać i latać. Zestaw podobny do wyżej wymienianego "Nemo". Wiem, że on tez jest całkiem dobry do nauki latania. Tu jest o nim troszkę :arrow: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7138 .Powodzenia :mrgreen:

Opublikowano

A teraz troche pytanie z innej beczki

1. "Czy początki na "korytarzu" są dobre" xD?

Korytarz jest długi.

W pionie mam tylko 1 sąsiada.

2. Czy to robi dużo hałasu?? Lama V3?

Pozdro ArTiiS

Opublikowano

Raczej sala gimnastyczna. Ale nie przejmuj sie wiatrem. Musisz wiedziec ze zwykle o wschodzie i zachodzie slonca wiatr cichnie na ok godzine. Pierwsze loty bedziesz robil o tej porze.. natomiast wszeslkie proby latania w przestrzeniach zamknietych groza spotkaniem z twarda sciana...

Baxter

Opublikowano

Hmm a gdy już np. będe "profesjonalista" mogę próbować wypuszczać "Lamke" przez balkon?

Profesjonaliście to taki absurdalny pomysł nie przyjdzie do głowy. Już Ci napisano że te 9 pięter pod Tobą chodzą ludzie. Wypadki się zawsze zawsze zdarzają - weźmiesz odpowiedzialność za zdrowie i życie osób którym spuścisz model na głowę?

Opublikowano

Heh tylko ja mieszkam przy małym ruchu :) może raz na jakiś czas ( 20-35 min. ) przejdzie jakaś osoba ;D.

Hmm tak cały czas sie zastanawiam co wziąść Lame V3 czy V4... chcem już ją w środe to także dziś muszę już zamówić... Kurcze no nie wiem... ;/ e to podwozie to jakieś jest lepsze ?? Czy takie samo ??

Edit

Potrzebuję bardzo szybkiej porady.

Co sądzicie o tej aukcji:

http://www.allegro.pl/item363569189_e_sky_model_rc_helikopter_lama_v4_gratis_.html

Czemu tak tanio sprzedaje ?? Jak inni sprzedają po 15-30zł drożej ? Kupować u niego??

Proszę o szybka odopowiedź

Pozdro Artiis

Opublikowano

BUM!

Na wstępie sorka za DUBLE POST ale widzę ze nikt nie odpowiada a to jest pilne :(

Mam pytanie czemu w tej aukcji "4 in 1" jest takie małe ?? Czy to jest starsza wersja ? A może nowsza ? Albo podróba ? I czemu tak tanio sprzedaje ?

http://www.allegro.pl/item367258822_lama_v3_zestaw_symulator_gratis_zobacz_film.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.