Bartosz Nowak Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Witam wszystkich ! mam pytanko otóż ciekawi mnie co to jest to co koleś przykłada do cylindra (biały pojemniczek) przed rozruchem silnika co to jest ? dla pomocy dołanczam filmik http://www.youtube.com/watch?v=QfCWqmqlcMk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Wlewa paliwo z małej buteleczki do gaźnika EDIT: Nie do gaźnika tylko na tłok przez okienko od wydechu :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Nowak Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Aha i domyślam sie że to ma ułatwić rozruch ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Tak. Zazwyczaj paliwo do rozruchu zasysa się obracając śmigłem poprzez wytworzenie odpowiedniego układu ciśnienia (np zatkanie palcem gaźnika, lub jeżeli silnik ma tłumik i połączenie nadciśnienia do zbiornika, to zatkanie wylotu tłumika). Ten silnik po pierwsze nie ma tłumika a po drugie gaźnik jest z tyłu. Dlatego facet daje paliwo bezpośrednio paliwo na tłok, które to potrzebne jest do wykonania rozruchu. Potem silnik sam sobie zasysa już paliwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.