Tabul Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Dziś trenowałem w terenie moją pierworodną halówką. Wykonałem około siedmiu lotów, bez kreta (wysoka trawa). Po ostatnim lądowaniu stwierdziłem, ze cała elektronika wysiadła. Wtyczki łączące pakiet z regulatorem były dość gorące a regulator nie.. Pakiet 440 mAh naładowany. Podłączyłem drugi pakiet. Żadnej reakcji. . . W modelu zainstalowałem silnik GF 2205 i regulator BUDGET 10A. Sądzę, ale bez przekonania, że to regulator wysiadł, ale ponieważ nie jestem zbyt biegły w elektronice proszę o pomoc.
Tabul Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Tak też uczyniłem. Serwa zadziałały. A więc regulator, tylko jaki?
PK999 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zostawiłeś regulator podłączony w czasie podłączenia zewnętrznego zasilania? Silnik też się odezwał?
michal888 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Jeżeli to konkretnie regulator Emax 10 budget - do śmietnika z nim . Kiedyś kupiłem w sklepie i padały jeden po drugim , a sklep mi dawał nowy , po 4 regulatorze dostałem Tower pro i było wszystko w porządku, problemy ustąpiły. Widać jakaś wada fabryczna.. Dobrze że sklep był na miejscu i znajoma obsługa.
Tabul Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Masz rację Michale . Jeszcze raz dokładnie sprawdziłem kabelek i złącza.które odciąłem i bezpośrednio do kabelka podłączyłem pakiet. Regulator po dwóch sekundach bardzo się rozgrzał i zaczął iskrzyć Mógł się zapalić. A co by się stało w czasie lotu? Zastanawiam się czy 10 A to nie za mało?
Tabul Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Wymieniłem regulator na 12 A. Przylutowałem mocniejsze złączki...pakiet - regulator i wszystko gra
Rekomendowane odpowiedzi