Tabul Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Dziś trenowałem w terenie moją pierworodną halówką. Wykonałem około siedmiu lotów, bez kreta (wysoka trawa). Po ostatnim lądowaniu stwierdziłem, ze cała elektronika wysiadła. Wtyczki łączące pakiet z regulatorem były dość gorące a regulator nie.. Pakiet 440 mAh naładowany. Podłączyłem drugi pakiet. Żadnej reakcji. . . W modelu zainstalowałem silnik GF 2205 i regulator BUDGET 10A. Sądzę, ale bez przekonania, że to regulator wysiadł, ale ponieważ nie jestem zbyt biegły w elektronice proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Tak też uczyniłem. Serwa zadziałały. A więc regulator, tylko jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zostawiłeś regulator podłączony w czasie podłączenia zewnętrznego zasilania? Silnik też się odezwał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Jeżeli to konkretnie regulator Emax 10 budget - do śmietnika z nim . Kiedyś kupiłem w sklepie i padały jeden po drugim , a sklep mi dawał nowy , po 4 regulatorze dostałem Tower pro i było wszystko w porządku, problemy ustąpiły. Widać jakaś wada fabryczna.. Dobrze że sklep był na miejscu i znajoma obsługa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Masz rację Michale . Jeszcze raz dokładnie sprawdziłem kabelek i złącza.które odciąłem i bezpośrednio do kabelka podłączyłem pakiet. Regulator po dwóch sekundach bardzo się rozgrzał i zaczął iskrzyć Mógł się zapalić. A co by się stało w czasie lotu? Zastanawiam się czy 10 A to nie za mało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Wymieniłem regulator na 12 A. Przylutowałem mocniejsze złączki...pakiet - regulator i wszystko gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi