kociak120 Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 :roll: czy ktoś wie jak wygląda flash 5x z kwarcami można takie włożyć ?? pozdrawiam
Grzechu Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 flash jest na 35mhz FM, a 27 AM to zupełna odwrotność, więc nie pójdzie
kociak120 Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Opublikowano 19 Maja 2008 dzięki ale kwarc musi być na 35mhz FM 27 nie pójdzie ?? pozdrawiam
GepettoPL Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 nie ma możliwości. Skoro moduł HF jest na 35mhz to i kwarce muszą być na 35mhz . wyjścia nie ma.
Jano Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Flash5 jest firmy Hitec,musisz mieć kwarc właśnie tej firmy, 35Mhz kanał do wyboru.Pamiętaj na kwarcu innej firmy Twój flash nie będzie działał poprawnie.
Raffik Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 jano - no mnie akurat wydaje sie ze kwarc to kwarc, byle byl na 35mhz i oczywiscie nadawczy (choc i tu siem dziwie rozroznienia) i jeszcze kwestia przemiany (pojedyncza, podwojna - nie wiem czy to dotyczy tez nadawczych ) chyba ze flashe sa kaprysne i tylko tej firmy dzialaja
Diakon Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Po prostu przy kwarcach innej firmy może działać niewłaściwie... Takie zabezpieczenie producentów żeby kupować własne artykuły .
Jano Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Mam flasha5 i przejechałem sie właśnie na kwarcach bo wydawało mi się tak jak Tobie że to wsiorawno ale nie jest tak przynajmniej z jeti i pelikanami z tymi kwarcami hitec nie działa, teraz mam kwarce na 61 kanał które sobie leżą. edit:cały pic polega na tym że kwarc nie pracuje na podstawowej częstotliwiści a na jednej z harmonicznych, generalnie na trzeciej ale hitec chyba się wyłamał z tej zasady i stąd nasze problemy
olo Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 jano - no mnie akurat wydaje sie ze kwarc to kwarc, byle byl na 35mhz i oczywiscie nadawczy (choc i tu siem dziwie rozroznienia) i jeszcze kwestia przemiany (pojedyncza, podwojna - nie wiem czy to dotyczy tez nadawczych ) chyba ze flashe sa kaprysne i tylko tej firmy dzialaja Nie wiem,mi się wydaje to w takim wypadku nie zabieram głosu i czytam uważnie co inni napiszą .
Raffik Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 olo, nie wiem w czym masz tutaj problem. W elektronice kwarce sa takie same wiec nie widze reguly ktora by dyskfalifikowala inne kwarce. Jakbym mial aparature o ktorej pisze kociak to bym mu to sprawdzil i BYŁ pewien. Dlatego pisze ze "wydaje mi sie". Jano wyjasnił ze Flashe sa kaprysne i lubia swoje kwarce, czyli zabieg czysto marketingowy - kupuj nasze bo nasze dzialaja. Ot cały problem. ps. to forum - jakbym rozsiewal spam, jak "elo elo mlodziez" moglbys mnie karcic a tu, nie widze powodu. Pozdrawiam serdecznie
olo Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Ja akurat nie wiem czy w elektronice kwarce są takie same czy nie. Jeżeli mamy bezpiecznie i bezstresowo wspólnie latać na jednym lotnisku to lepiej używajmy ,,firmowych'' kwarców. Gdybyś napisał wcześniej konkretnie że trzeba ten kwarc sprawdzić i w jaki sposób było by OK. Przyznasz chyba że nie wiem i wydaje mi sie to mało konkretna informacja?
Raffik Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Olo, zauwaz ze to Hitec zmienil cos w kwarcach - wiec ONE są specyficzne cały swiat dziala na normalnych kwarcach a oni musieli wymyslic swoje (marketing) ale masz racje - "nie wiem" i "wydaje mi sie" nie pomoga poczatkujacym... bije sie w piers.
olo Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Gdzie można o tym poczytać że Hitec coś zmienił w swoich kwrcach ?Znalazleś coś na ten temat w internecie? Teraz kiedy weszła synteza i w końcu 2,4GHz opłaca im się robić jak to nazywasz takie chwyty marketingowe? Po co ? Przecież to niedługo będzie historia ps To kończymy
Raffik Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Mam flasha5 i przejechałem sie właśnie na kwarcach [ciah]edit:cały pic polega na tym że kwarc nie pracuje na podstawowej częstotliwiści a na jednej z harmonicznych, generalnie na trzeciej ale hitec chyba się wyłamał z tej zasady i stąd nasze problemy podpieralem sie tą własnie wypowiedzia a co do 2,4Ghz - to inna bajka ps. Olo - nie ciagnijmy tutaj tej dyskucji bo robimy offtop. ja juz nie bede odpisywal na ten temat. Pozdrawiam
Jano Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 Trudno możesz Raffik nie odpowiadać.Ale nie rozumię dlaczego uważasz że wyłamanie się z zasady wykorzystania 3 harmonicznej do stabilizacji generatora L/C dyskredytuje konstrukcje Hiteca jest wręcz odwrotnie.(wykorzystanie np.4 czy 5 harmonicznej powoduje że aparatura taka sieje mniej zakłuceń).Tak na chłopski rozum czy próbowałbyś wkręcać śrubkę np.M4 do nakrętki M2. to że Hitec nie chce pracować z innymi kwarcami nie znaczy że kwarce Hiteca nie pracują z innymi aparaturami.Układy L/C Hiteca są precyzyjniejsze dlatego nie zadowala ich byle jak wykonany kwarc
Raffik Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 nigdzie nie napisalem ze je dyskredytuje tylko ze sa przez to specyficzne sam piszesz ze "inne kwarce" moga nie dzialac z hitecem, a kwarce hiteca owszem, moga dzialac w innych aparturach, co wg. mnie oznacza ze aparatura hiteca jest kaprysna i tyle offtopa
kociak120 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2008 spox dzięki już mniemam wątpliwości dzięki za dyskusje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.