modelpiotrek Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Witam serdecznie mam pytanie szukam wytwórcy laminatek do S6 może ktoś wie kto to robi i da jakies namiary interesuje mnie około 10szt drugie pytanie odnosnie taśm Wiem że to temat tabu każdy ma swoje tajemnice ale może ktoś sie podzieli wiadomosciami z czego najlepiej je robic jak prasowa itd? pozdrawiam Piotrek Szymański Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Co do taśm, to srebrzysta folia (co to za folia nie mam pojęcia) a taśmy zakrzywiam w sposób taki: pierw zginam palcami a następnie wkładam (złożoną taśmę) między dwa kawałki sklejki, ściskam to taśma izolacyjną i gotuję w wodzie przez jakieś 10minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 i po 10 min nie da sie jej rozwinac bo sie stopiła....;p ok 3 min gotowania, 5 min w zimnej wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 i po 10 min nie da sie jej rozwinac bo sie stopiła....;pok 3 min gotowania, 5 min w zimnej wodzie. Zależy od folii, ja nie miałem tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Wieki temu (gdy rakieta miała średnicę jeszcze 18mm - młodsi niż 30 lat pewnie tego nie pamiętają bo i skąd) rewelacyjnym materiałem była... taśma do ekg. Ta "w kratkę". Nie topiła się, nie rwała. A że nie błyszcząca? Za to działała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Dzięki za info w sprawie taśm ale muszę wiedziec z czego sa wykonane tzn interesuje mnie skad jest brana na nie folia tak sobie myślałem czy folia życia nie bedzie dobra? ale czy nie jest za mało sztywna? interesuja mnie głównie taśmy na termikę pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 folia życia Mógłbyś coś więcej powiedzieć na jej temat? Folia nie musi być sztywna. Po prostu trzeba ją zagiąć co kawałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 folia życia to folia stosowana w ratownictwie do przykrywania osob poszkodowanych z jednej strony jest srebna z drugiej zlota na chwilę obecna można ja kupic w aptece cena to okolo 15zl jest bardzo lekka i wytrzymała pokrywam nią stateczniki poziome w wolnolotkach Marcin wiem ze taśmę się zagina w harmonijkę tylko wiesz taśma taśmie nierówna:) ciekawi mnie ten wasz sposób wygotowywania taśmy muszę ta dzisiaj spróbować pozrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 30 lat temu stosowaliśmy folię mylarową jednostronnie metalizowaną. Srebrna jest metalizowana aluminium, złota mosiądzem. Produkowały to komunistyczne zakłady w Knurowie. 0,12mm stosowaliśmy na taśmy (streamery) i spadochrony a 0,18mm na pierwsze rogala...Oczywiście srebrną bo lżejsza. Aktualnie podobną stosują w kwiaciarniach i prawie wszyscy producenci ozdób choinkowych, chociaż mam wrażenie że jest grubsza. Przypomnij mi jutro bo coś z tych starych zapasów jeszcze mam. Pozdrowienia - Jurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.