Boogie Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 kevlaru-aramidu Kewlar to aramid 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 "kevlar- polimer z grupy poliamidów, a dokładniej aramidów," przejęzyczenie edit : bubieh1, czemu usuwasz posty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 bubieh1, swoje głupie wpisy wyedytowałeś ale niestety nie jesteś w stanie zrobić edycji cytatów .... tak to jest jak wiedza zwana tajemną zmienia sie w tandetną ...oba niby zaczynają podobnie Co do edytowania i usuwania treści postów z tematu - jest pewna ogólnie przyjęta zasada jeśli chodzi o odpowiedzialność za takie czyny . Ale od tego mamy modów .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubieh1 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 edit : bubieh1, czemu usuwasz posty ? w obliczu coraz gorętszych wypowiedzi nie dotyczących tematu, a tylko czepiajacych sie oponentów, zdecydowałem sie posty usunąć, skoro juz zaczynacie sie czepiać to co byłoby dalej ? wyzwiska ? prawdę mówiąc to wyzwiska już się zaczeły, tajne projekty polskiej armii ? nic takiego nie istnieje, jesteśmy armią nawet nie drugo a trzeciorzędną w skali świata - czysto sprawa ekonomiczna, czyli niskiego PKB przepracowałem na lotniskach 30 lat i naprawdę jest mi obojętne czy mi wierzycie czy nie ale te odrzuciaki naprawdę istnieją , wolicie uważać że nie istnieją to ok. nie istnieją, a to że nie są ujawnione to jest sprawa CYWILÓW=producenta, a nie wojska - co niby wojsku do tego, jak model nie jest jego (prawa autorskie) ? już pisałem że najpewniej chodzi o prawa patentowe=zastrzeżony na wzór użytkowy, czy za mało widzicie wokół chińskiej i wietnamskiej podróby wszystkiego co tylko mozliwe ? przy okazji jeszcze raz naprawdę proszę o zakończenie osobistych wycieczek w moim kierunku, tu na forum mamy sie bawić a nie wzajemnie obrażać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Ten temat jest już rozwalony totalnie. Na razie go zamykam, potem przenoszę do ArchiwymX. Ciebie bubieh1 na przyszłość proszę o maksimum koncentracji przy pisaniu, bo kasowanie postów nic nie daje, podobnie jak 11 krotne ich edytowanie (nie pomyliłem się ani o 1 raz). Edit: Zmiana decyzji. Temat zostanie pod zmienionym tytułem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 bubieh1, dopiero teraz odnalazłem temat, zobaczyłem wykasowane posty.Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę ale kasowanie postów spowodowało wprowadzenie zamętu to całego tematu i pozbawiło sensu niektóre wypowiedzi pozostałych kolegów.Jeżeli nie masz nic do powiedzenia to po prostu nie pisz.Ja akurat mogę przeczytać Twoje posty choć je zmieniłeś ale reszta kolegów takiej możliwości nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 bo jak narazie wszystkie latające cele są prymitywne na maxa Witam Skąd to wiesz , skoro ich "na żywo" nie widziałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Skąd ta pewność? Piszę o tych które widziałem i z którymi miałem styczność . Sam posiadałem 2,5 metrowego potwora wyrwanego za flaszkę (wolno mi wogóle tak napisać?) jednak realnie na zimno zobaczyłem że napęd mnie przerasta finansowo i poszło dalej do ludu .To było dobre 12lat temu gdybym wiedział jakie teraz będę miał możliwości to trzymał bym nadal . No ale gdyby człowiek wiedział że sie przewróci ... apropos -podczas unitarki widziałem na szkole w ustce pełen magazyn płatowców - niektóre były uszkodzone inne niekompletne ...to było jakies 17 lat temu tam mnie wzięło na "duże" Edit : tylko żeby nie było że to ja pokazywałem kierunek :devil: ....bo ze słupska to waćpan masz jeden rzut beretem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Edit : tylko żeby nie było że to ja pokazywałem kierunek :devil: ....bo ze słupska to waćpan masz jeden rzut beretem Witam Nooo dobra widziałeś , ale cobym za dużo nie gadał latam na tych sprzętach i podobnych w armii już od ponad 25 lat ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 alem wtopił.............. jeszcze powiedz że Tobie brakuje płatowca na stanie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Spoko, to na pewno nie ode mnie , ale domyślam się skąd i od kogo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 z Koszalina :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Witam Raczej nie, był w armii w Ustce a tam takie mieli i jeszcze mają ( ja mam trochę inne ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Hesus maryja - zaraz podadzą numer buta który nosze hehe...Permanentna inwigilacja. Swoja drogą w moim mieście też było kilka sztuk na lotnisku ale nigdy nie były ponoć używane i poszły gdzieś indziej wraz z relokacją jednostek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zabawki jak lata 400km/h waży 5kg i jest zrobiony jak modele z CM-PRO to niebawem ktoś może zginąć Witam Zabawką nie jest, waży prawie 40 kg, lata około 200km/h i nie jest zrobione jak modele z CM pro . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Kolega jak rozumiem przeprowadza inspekcję płatowca w miejscach trudnodostepnych a nie robi to co większość rodzalu ludzkiego w takiej pozycji :mrgreen: - tej wersji sie trzymajmy hehe ,,, Tego cudaka nie widziałem ! Kamyczek pisał na moje raczej o tych modelach je .. przepraszam Feibało a nie o ICP . Skoro jednak jesteśmy przy temacie to pozwolę sobie spytac czy znasz może jędrek, wagę aluminiowego ICP - klasyczny górnopłat o rozpietości +-2,5m ? bo może będzie okazja zanabyć drogą kupna ... niestety nie mam fotek ani nie znam nazwy . Dostałem tylko info że AMW być może wystawi takie coś do sprzedazy .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam Niestety nieznam takiego "wynalazku" o którym piszesz. A widziałem ich trochę . Być może chodzi Ci o cele, które były bardzo dawno używane jako cele holowane lub z własnym napędem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Miało toto własny napęd - jako laik powiedział bym motor od kosiarki :wink: No ale skorro tak to trzeba bedzie organoleptycznie -pojechac i zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Niezły ten sprzęt, jakoś kojarzy mi się z me-163 komet Skoro waży 40kg, to jak go startujecie? Czemu jest tak potwornie ciężki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam Te które znam i którymi latałem bądź latam , to laminat , "deko" styropianu czasami. Te o których piszesz nie są mi znane (pewno nie wszystkie znam) ale chętnie zobaczyłbym, chociaż na fotkach. Jeśli masz możliwość zrobienia fotek i wrzucenia w temat będę dźwięczny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.