Skocz do zawartości

Rewers w GR 16 HoTT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem posiadaczem nadajnika MC19 z modułem HoTT, odbiornikiem GR16 oraz monitorkiem HoTT.

Mam kłopot z ustawienie rewersu serwa z pozycji monitora. Na monitorze wszystko przebiega prawidłowo, monitor 'widzi"

odbiornik lecz na dołączonym do odbiornika serwomechanizmie nie następuje zmiana rewersu. To samo jest przy ustawieniu

TRIM. Zmiana serwomechanizmu z analogowego na cyfrowy nic nie daje.

Będę wdzięczny za pomoc.

slekar

Opublikowano

Jurku-zmianę dokonuję z pozycji monitorka. Wchodzę na <RX SERVO> <OUTPUT CH:06> <REVERSE OFF> zmieniam na <REVERSE ON> 

Opublikowano

mi zmienia rewers bez problemu. a gdzieś kanałów nie masz pozamienianych w odbiorniku czy nadajniku?

sprawdzałem, nie mam pozamienianych kanałów, zresztą dzieje się tak na wszystkich kanałach, tak jakby nie było ingerencji monitora na odbiornik.

Po włączeniu zasilania odbiornika i modułu, w tym ostatnim pali się zielona i czerwona dioda-może moduł przełączył się w <Fail Safe>?

Opublikowano

sprawdzałem, nie mam pozamienianych kanałów, zresztą dzieje się tak na wszystkich kanałach, tak jakby nie było ingerencji monitora na odbiornik.

Po włączeniu zasilania odbiornika i modułu, w tym ostatnim pali się zielona i czerwona dioda-może moduł przełączył się w <Fail Safe>?

Jest revers. Tu Graupner postąpił wbrew logice. Otóż po po wybraniu na odpowiednim kanale zmaiany reversu akceptację robiłem naciskając przycisk<ENTER> i to był błąd..... należy jednocześnie nacisnąć <DEC> i <INC> aby uaktywnić wpowadzoną zmianę.

Jurku , dzięki za zainteresowanie tematem

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.