slekar Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Witam. Jestem posiadaczem nadajnika MC19 z modułem HoTT, odbiornikiem GR16 oraz monitorkiem HoTT. Mam kłopot z ustawienie rewersu serwa z pozycji monitora. Na monitorze wszystko przebiega prawidłowo, monitor 'widzi" odbiornik lecz na dołączonym do odbiornika serwomechanizmie nie następuje zmiana rewersu. To samo jest przy ustawieniu TRIM. Zmiana serwomechanizmu z analogowego na cyfrowy nic nie daje. Będę wdzięczny za pomoc. slekar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 To moze napisz jakos po ludzku, w ktorym miejscu włączasz ten rewers? Bo cis wydaje mi sie ze nie tam gdzie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slekar Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Jurku-zmianę dokonuję z pozycji monitorka. Wchodzę na <RX SERVO> <OUTPUT CH:06> <REVERSE OFF> zmieniam na <REVERSE ON> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 mi zmienia rewers bez problemu. a gdzieś kanałów nie masz pozamienianych w odbiorniku czy nadajniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slekar Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 mi zmienia rewers bez problemu. a gdzieś kanałów nie masz pozamienianych w odbiorniku czy nadajniku? sprawdzałem, nie mam pozamienianych kanałów, zresztą dzieje się tak na wszystkich kanałach, tak jakby nie było ingerencji monitora na odbiornik. Po włączeniu zasilania odbiornika i modułu, w tym ostatnim pali się zielona i czerwona dioda-może moduł przełączył się w <Fail Safe>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slekar Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 sprawdzałem, nie mam pozamienianych kanałów, zresztą dzieje się tak na wszystkich kanałach, tak jakby nie było ingerencji monitora na odbiornik. Po włączeniu zasilania odbiornika i modułu, w tym ostatnim pali się zielona i czerwona dioda-może moduł przełączył się w <Fail Safe>? Jest revers. Tu Graupner postąpił wbrew logice. Otóż po po wybraniu na odpowiednim kanale zmaiany reversu akceptację robiłem naciskając przycisk<ENTER> i to był błąd..... należy jednocześnie nacisnąć <DEC> i <INC> aby uaktywnić wpowadzoną zmianę. Jurku , dzięki za zainteresowanie tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi