slekar Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Witam. Jestem posiadaczem nadajnika MC19 z modułem HoTT, odbiornikiem GR16 oraz monitorkiem HoTT. Mam kłopot z ustawienie rewersu serwa z pozycji monitora. Na monitorze wszystko przebiega prawidłowo, monitor 'widzi" odbiornik lecz na dołączonym do odbiornika serwomechanizmie nie następuje zmiana rewersu. To samo jest przy ustawieniu TRIM. Zmiana serwomechanizmu z analogowego na cyfrowy nic nie daje. Będę wdzięczny za pomoc. slekar
cZyNo Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 To moze napisz jakos po ludzku, w ktorym miejscu włączasz ten rewers? Bo cis wydaje mi sie ze nie tam gdzie trzeba.
slekar Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Jurku-zmianę dokonuję z pozycji monitorka. Wchodzę na <RX SERVO> <OUTPUT CH:06> <REVERSE OFF> zmieniam na <REVERSE ON>
cZyNo Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 mi zmienia rewers bez problemu. a gdzieś kanałów nie masz pozamienianych w odbiorniku czy nadajniku?
slekar Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2015 W dniu 28.08.2015 o 21:38, cZyNo napisał: mi zmienia rewers bez problemu. a gdzieś kanałów nie masz pozamienianych w odbiorniku czy nadajniku? sprawdzałem, nie mam pozamienianych kanałów, zresztą dzieje się tak na wszystkich kanałach, tak jakby nie było ingerencji monitora na odbiornik. Po włączeniu zasilania odbiornika i modułu, w tym ostatnim pali się zielona i czerwona dioda-może moduł przełączył się w <Fail Safe>?
slekar Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2015 W dniu 29.08.2015 o 08:36, slekar napisał: sprawdzałem, nie mam pozamienianych kanałów, zresztą dzieje się tak na wszystkich kanałach, tak jakby nie było ingerencji monitora na odbiornik. Po włączeniu zasilania odbiornika i modułu, w tym ostatnim pali się zielona i czerwona dioda-może moduł przełączył się w <Fail Safe>? Jest revers. Tu Graupner postąpił wbrew logice. Otóż po po wybraniu na odpowiednim kanale zmaiany reversu akceptację robiłem naciskając przycisk<ENTER> i to był błąd..... należy jednocześnie nacisnąć <DEC> i <INC> aby uaktywnić wpowadzoną zmianę. Jurku , dzięki za zainteresowanie tematem
Rekomendowane odpowiedzi