Ryszard58 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 I....kolejny modelik po MS 406 do mojej kolekcji związanej z lotnictwem fińskim z lat wojny w konkretnej skali ,czyli 1:32Modelem tm jest :O samej konstrukcji oraz historii samolotu postanowiłem nie pisać ,gdyż płatowiec jest dość dobrze znany ,a po za tym ciekawskich odsyłam do internetu ,tu pozostanę tylko przy fotkachJeżeli chodzi o sam model .Cóż mogę napisać ,poziom w stylu Special Hobby czyli plastik ,plus blaszki plus żywica .Niestety palnęli parę fuksów ,związanych z tym konkretnym modelem w barwach fińskich ,Tak ze chcąc go jako tako zrobić prawidłowo ,należy posiłkować się albumem wydanym przez Stratus, Najśmieszniejsze jest w tym to że obrazek z pudelka przedstawia najbardziej przypominający oryginalny samolot ,natomiast w instrukcji i planszy barwnej jest mnóstwo przekłamańFotek z produkcji raczej nie mam jedynie dwie przedstawiające sposób odwzorowania części krytych płótnemNO I CZAS NA FOTY MODELU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Podziwiam Twoją redukcyjną robotę. Sam "lepię" redukcyjne modele i wiem ile wymaga "zabawy". Mam prośbę, przy okazji jakiejś prezentacji gotowego modelu zrób proszę relację z jego budowy. Kolejne etapy malowania itp. Sam dobrze wiesz o chodzi :-) Tak żeby można było podpatrzeć warsztat :-) Model jak i wszystkie poprzednie, świetny! Gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 13 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Postaram sie ,może przy kolejnym modelu w fińskich barwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Ryszard zbierając w jedno miejsce twoje prace stworzyłeś kawałek historii. Podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 17 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Ryszard zbierając w jedno miejsce twoje prace stworzyłeś kawałek historii. Podziwiam Miło mi to slyszeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi