Skocz do zawartości

Czy nadaje sie do RC??

kosa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby można go dać do jakiegoś motoszybowca, ale jest to samozapłon do którego są problemy z dostaniem paliwa, nie ma gaźnika rc, tłumika. Jeśli chcesz tanio zacząć, to kup małego chińczyka żarowego do tego tylko klips i możesz się o wiele lepiej bawić z kwotę 150zł (widziałem kiedyś nowy asp 4ccm za 100zł na allegro).

Opublikowano

rozumiem czyli jest to jednak problematyczny jak na te czasy silnik:P Wracając do tych chińczyków gdzie można je nabyć jakiś sklep czy mówisz tutaj również o allegro??;]

Opublikowano
Wracając do tych chińczyków gdzie można je nabyć jakiś sklep czy mówisz tutaj również o allegro??;]

Najtaniej chyba w modele.sklep.pl ale na allegro można nieraz złapać na prawdę fajne okazje.

tutaj są fajne silniki ASP najtańszy już od 127zł

http://www.modelarski.com...main&cat_id=217

Według mnie nie warto kupować tak małych spalinek bo tanio można zastąpić je elektrykami. Moja granica to 4cm. Chyba że latasz na zawodach i regulamin cię ogranicza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dostałem od kolegi silniczek spalinowy "METEOR MA 2,5" mam ochotę spróbować go odpalić lecz nie posiadam gaźnika rc i tłumika. Może ktoś posiada nie potrzebne, to z chęcią bym odkupił, i jeszcze czy można dopasować te części od innego silnika??

Opublikowano

Dziękuje za link, teraz tylko muszę szukać gaźnika rc i tłumika:P w weekend spróbuje z kolegą odpalić w takim stanie, jest iglica mam nadzieje że będzie się kręcił. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.