Jump to content

Czy nadaje sie do RC??

kosa

Recommended Posts

Posted

Niby można go dać do jakiegoś motoszybowca, ale jest to samozapłon do którego są problemy z dostaniem paliwa, nie ma gaźnika rc, tłumika. Jeśli chcesz tanio zacząć, to kup małego chińczyka żarowego do tego tylko klips i możesz się o wiele lepiej bawić z kwotę 150zł (widziałem kiedyś nowy asp 4ccm za 100zł na allegro).

Posted

rozumiem czyli jest to jednak problematyczny jak na te czasy silnik:P Wracając do tych chińczyków gdzie można je nabyć jakiś sklep czy mówisz tutaj również o allegro??;]

Posted
Wracając do tych chińczyków gdzie można je nabyć jakiś sklep czy mówisz tutaj również o allegro??;]

Najtaniej chyba w modele.sklep.pl ale na allegro można nieraz złapać na prawdę fajne okazje.

tutaj są fajne silniki ASP najtańszy już od 127zł

http://www.modelarski.com...main&cat_id=217

Według mnie nie warto kupować tak małych spalinek bo tanio można zastąpić je elektrykami. Moja granica to 4cm. Chyba że latasz na zawodach i regulamin cię ogranicza.

• 2 weeks later...
Posted

Dostałem od kolegi silniczek spalinowy "METEOR MA 2,5" mam ochotę spróbować go odpalić lecz nie posiadam gaźnika rc i tłumika. Może ktoś posiada nie potrzebne, to z chęcią bym odkupił, i jeszcze czy można dopasować te części od innego silnika??

Posted

Dziękuje za link, teraz tylko muszę szukać gaźnika rc i tłumika:P w weekend spróbuje z kolegą odpalić w takim stanie, jest iglica mam nadzieje że będzie się kręcił. :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.