czaja18 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam Doszła w końcu do mnie extra na którą czekałem od niedzieli Jest to model używany, miał kraksę ale po obejrzeniu widzę że został na prawdę porządnie odbudowany. Jej parametry: Rozpiętość - 1650mm Długość - 1420mm Pow. skrzydła 50 dm2 Silnik ST g90 Ring Waga z 3 serwami i zbiornikiem 2900g Planowana waga do lotu poniżej 4000g Zastanawiam się jakie serwa do niej dać. Mam do dyspozycji hs-422, hs-311, 3x sanwa srm-102 i conrad standard. Conrada chyba odpuszczę. Wiem że te serwa są słabe ale chce ograniczyć dodatkowe wydatki i zastosować je gdzie tylko mogę. Które do czego najlepiej pasuje? Kto oblatał ten model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poki27 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 witam cie tez mam ekstre z tej samej stajni tylko ze 140 i mam serwa na ster wysokosci i lotki HS-475HB na kierunek HS-645MG i do gazu hs-322 silnik to ST G140Ring fotki wstawie jak bede wiedział ja to zrobic pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 U siebie chyba dam Tower Pro SG-5010 na lotki i HS-422 na kierunek i wysokość ze względu na ograniczone fundusze. Znajomy na nich lata większym modelem i nie narzeka. poki27, jak u ciebie wyszło z wagą? Nie wali się model w kora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poki27 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Witam powiem ci ze nie wiem jak z wagą u niego jest bo jeszcze nie wazyłem i nie latał jeszcze musze nad nim troszke popracowac ale wiesz praca dom rodzinka nie ma czasu a teraz własne zbieram sie na pola ja tez latam na Tower Pro innym modelem na ster wysokosci dałem Tower Pro MG-995 na ster kierunku Tower Pro SG-5010S na gaz hs-322 na lotki hs-422 silnik to mvvs 12,7 jest to akrobatka o dumnej nazwie TEQILA jak bede miał czas to wstawie fotki nie jest juz za piekna bo miała 4 razy kreta złapac ale zawsze uciekł jak mozesz to powiedz jak sie wstawia fotki to ci pokaze moje zabaweczki pozdro nara jak wróce to napisze jakie wrazenia były dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Samouczek wstawiania fotek: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=409 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 W tej wielkości modelu każdy standard będzie ok. Z wymienionych spokojnie użyj HS422. Fajne też są hs325hb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poki27 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 czaja18, dzieki to samo wysłałes mi chyba na pw ale dopiero teraz zauwarzyłem serdeczne dzieki jak bede miał troszke czasu to cos wrzuce z fotek pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poki27 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 narazie tak na sprawdzian czy to wyjdzie wiecej zdiec na stronie http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=93315#93315 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Zastanawiam się nad TYM pakietem. Zbudowany jest z 4x KAN 1050. Mam wtedy pewność że nic nie padnie mi w locie z powodu zbyt dużego poboru prądu przez serwa. Pojemność trochę mała ale mogę sprawdzać napięcie na bieżąco bo mam zamontowany jego wskaźnik w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poki27 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 czaja18, witam powiem ci ze ja latal na tym pakiecie http://www.arthobby.eu/index.php?page=8&prod_id=144 i powiem ci ze nie miałem nigdy zadnego problemu nie miałem kreta no chyba ze z powodu przeceny swych umiejetnosci pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 No w końcu jakieś postępy Dzisiaj powinien przyjść kurier ze śmigłami, kołpakiem i łożem więc jak będą warunki to w czwartek oblot :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Oblatałem dzisiaj extre ale niestety z niepozytywnym skutkiem Przy pętli musiałem ją przeciągnąć i zwaliła sie w korek. Mam już dość modelarstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 całkiem rozwaliles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.