bart07 Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 W miejscu lutowania nałóż kroplę kleju na gorąco. 1. Zmniejszy obciążenia na lut 2. Z racji swojej elastyczności nie będzie ostrego załamywania kabla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 ad 2 z doświadczenia wiem, że będzie, ale poza kroplą kleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Zwróciłem uwagę, że przewód przy lucie zdaje się być mocno naprężony - patrząc na odbiornik leżący etykietą do góry płytka drukowana umieszczona jest powyżej otworu dla anteny i w dodatku lutem do góry, przez co kabel zagięty jest dwukrotnie pod dosyć dużym kątem zanim wyjdzie z obudowy. Nie mam niestety kleju na gorąco, czy polimerowy również zda egzamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi