Mirek Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Swego czasu gościliśmy wraz z synami u pana Henia S. Najmłodszy syn wypatrzył nie skończony kadłub motoszybowca.Po oględzinach okazało się że jest to kadłub do fikołka,noi i historia się zaczyna.syn otrzymał w prezencie kadłub , usterzenie i silnik1.5ccm do napędu tegoż moto.Po naciskach najmłodszego potomka byliśmy po kilku godzinach już w warsztacie i zaczęła się budowa.A wyglądało to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 ck.us/img394/1149/dsc00152km9.3bffccfe3e.jpg[/img][/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Wielkie podziękowania ze strony mojego syna w stronę pana Henia. Krystian jest bardzo zadowolony z tego modelu i pomaga mi go dokończyć.Następna relacja już niebawem. pozdrawiamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 W końcu nabrałem chęci na kontynuację budowy, za parę dni zdięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 No to co Mirek, za tydzień z fikołkiem meldowasz się na Podwarpiu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Fajny model czekam na dalszą relacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Tomku. Mirek po dzisiejszych lotach mojego fikołka,nabrał chęci na dokończenie swojego,gdyż widział, jak latał fikołek przy dzisiejszym wietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witam Powodzenia w budowie. Gdzie w Tychach można polatać????. Chętnie bym się gdzieś spotkał na łące pod Tychami,mam elektroszybowca i zabardzo nie mam gdzie latać,oprócz lotniska Muchowiec. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 A może są gdzieś plany Fikołka fajny modelik?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Danielu planów fikołka nigdy nie było,są tylko w mojej głowie. Jest to bardzo prosty model w budowie i dobrze latający. Zbudowałem dwa fikołki o różnych rozpiętościach płatów,pierwszy ma rozpiętość 143cm i cięciwa 19cm. drugi fikołek,rozpiętość 160cm cięciwa centropłata 19cm,zwężany do 11cm na końcówkach. W moich fikołkach są płaty styropianowe pokryte balsą. Mirka fikołek będzie miał płaty takie same,jak mój pierwszy fikołek,tylko konstrukcyjne. Tak te dwa fikołki prezentują się na stojance,czekając na loty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Mirku i co z twoim fikołkiem,nic nie widzę aby prace postępowały. Kolega Andrzej 6 czerwca wziął następny kadłub fikołka z garażu i w kilka dni zrobił stateczniki i płaty,tak się na dzień dzisiejszy prezentuje,na tle kwiatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 nie stety nie mam jeszcz fotek ale prace się posuneły do przodu. Mój najmłodszy syn wrócił już z zielonej szkoły no i dał mi w ucho bo prace idą za wolno , ale obiecuję że i fotki jak i finisz będzie uwieczniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Witam cię Tytan .Jak się do ciebie zwracać? jeśli masz chęć to możemy się spichnąć na Czułowie. Ja tam latam szybowcami i wszystkim co można wyrzucić z ręki, jest trawa nie koszona ale zato miejsca do woli.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Mirku dalej nic nie widzę co z twoim fikołkiem? Dalsze fotki z budowy Andrzeja fikołka i ostatnie,model oklejony,zamontowany cały osprzęt,jeszcze kilka minut montaż silnika i jutro ulotnienie w Podwarpiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.