Zefirek Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Panowie... muszę podładować akumulator w motocyklu (Technologia - Absorbed Glass Mat - AGM- Accucell 6 da radę (program PB batt)? Może ktoś próbował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Nie będzie problemów. Chemicznie to zwykły akumulator PB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Nie wiem jak u Ciebie z ustawieniami, ale możesz mieć time out i będzie trzeba włączyć ponownie. Ja na Imaxsie muszę duży Pb na 3 razy ładować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 27 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Nie taki duży to tylko... pojemność 10 Ah Dzięki Panowie! Coś do posłuchania jak ktoś lubi bluesowe klimaty... https://www.youtube.com/watch?v=Jrzw7dwbLio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Nie wiem jak u Ciebie z ustawieniami, ale możesz mieć time out i będzie trzeba włączyć ponownie. Ja na Imaxsie muszę duży Pb na 3 razy ładować. Kacper a jakim prądem ładujesz? 0,1 C ? Czyli w moim przypadku... pojemność 10 Ah - prąd ładowania 1 A będzie odpowiedni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 7 Ah, który siedzi w skrzynce rozruchowej laduje prądem 0.3 A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 To chyba długo się ładuje Nie za mały ten prąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Mały, ale nie rozładowuje do końca po paru godzinach na lotnisku doładowanie trwa około 4 godziny. Raz zostawilem włączony panel na 2 tyg. przez nieuwagę i się wypompowal konkretniej .. ladowanie zajęło kilkanaście godzin, ale go odratowalem Nie mam ciśnienia z czasem ladowania bo robię to wieczorem przed kolejnym lataniem to profilaktycznie ustawiam bezpieczny prąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Kacper a jakim prądem ładujesz? 0,1 C ? Czyli w moim przypadku... pojemność 10 Ah - prąd ładowania 1 A będzie odpowiedni?Jeśli mogę się wtrącić, bo nie jestem Kacper. Masz akumulator rozruchowy, który w czasie pracy silnika może być ładowany pradem nawet 10A lub większym. Nie ma problemu aby go doładować 1A czy nawet 2A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Przemku, pewnie, że możesz się wtrącić Jest to pierwsze ładowanie, przed chwilą go zalałem - ładuje prądem 1A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Marcin co masz na mysli piszac, przed chwila go salalem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 ten filmik wszystko wyjaśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 I wszystko sie wyjasnilo. Zirytowal mnie tytul postu, akumulator zelowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 I wszystko sie wyjasnilo. Zirytowal mnie tytul postu, akumulator zelowy. Oj... nie ma co się irytować Już lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi