pavelm Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Witam Chciałbym się dowiedzieć jakie macie sposoby na robienie rejestracji czy też znaków wywoławczych na modelach (konkretnie folii). Próbowałem drukować drukarką laserową (znalazłem nawet podobną do oryginału czcionkę), a potem z pomocą benzyny lakowej odbijać na folii. Wychodziło nawet nieźle, z tym że w odbiciu lustrzanym ,a w Word'zie nie mogę znaleźć funkcji lustrzanki (jest coś takiego?). Litery są zbyt cienkie, żeby je równo narysować, nie mówiąc o wycięciu z jakiejś folii. Jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Pobliska agencja reklamowa i ploter ja tak większość napisów na modele robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 W Microsoft Word jest funkcja drukowania obrazu lustrzanego : Klikamy po kolei : Plik /Drukuj/Właściwości/zakładka Funkcje/Orientacja (obraz lustrzany ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 E tam od razu plotery to na skalę "domową" ma być czhomik wielkie dzięki, że też nie mogłem tego znaleźć... Edit: Eee... chyba za wcześnie dziękowałem Muszę mieć jakiegoś starego Worda, bo zamiast Funkcji jest Konfiguracja, a w Orientacji tylko poziom, pion i +180 stopni Marcin, w jakiej cenie te ploterowane napisy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Groszowe sprawy. Tylko najlepiej mieć już przygotowane napisy w corelu to zapłacisz tylko za wycinanie w przeciwnym wypadku dochodzi jeszcze obróbka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 27 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 To nawet lepiej bo wolę sobie to sam przygotować. W corelu czyli format tylko cdr? Czy może też być dwg dxf bo tylko takie mam na razie możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tRAin Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Próbowałem drukować drukarką laserową (znalazłem nawet podobną do oryginału czcionkę), a potem z pomocą benzyny lakowej odbijać na folii. Wychodziło nawet nieźle... A to ciekawe - domyślam się że benzyna rozpuszcza toner? Chyba sprubuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Bardziej przydatne to jest do przenoszenia kształtów na drewno, bo na folii się rozlewa:( A jak z tymi formatami? Może ktoś podjął by się dla mnie zrobić prosty napis w Corelu? Byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.