barton3 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Jaki mogekupić tani i mały odbiornik 4-kanałowy?? chce włożyć do małego samolociku który skonstrułuje z pewnymn bardziej doświadczonym modelarzem.. ;] to bedzie moj pierwsyz model..bedzia mial 2 serwa....będe chciał nim sterować aparaturą od HELIKOPTERA LAMA V3 :] Doradzicie coś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Np. Jeti REX 4 maly, lekki... w sam raz do malutkiego modeliku. Rozumiem, ze chcesz mieć tylko wysokość i kierunek a nie jest to żadna Delta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 nie znam sie na tyczh nazwach..bedzie to moj pierwsyz model..i chyba do nauki wystarczy :] Model tego bardziej doświadczonego modelarza :] który mi pomoze jest w ksztalcie yyy...deski sedesowaj :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 a nadał by się mozę jakiś tańszy odbiornik firmy e-skay? 6 kanałówka e-sky kosztuje 50 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Jak najbardziej. Miałem i polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 a jest jakiś odbiornik e-skay 4 kanałowy?? i jaki by to mogło mieć mniejwiecej zasięg z aparaturą od lamy v3 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Zeby sie z tych oszczędności tylko nie okazało, ze odlecisz 30m i straci zasięg.... A na taki cie stać ? Nie jest super ale do małego samolotu będzie OK. I link do sklepu: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5207&Product_Name=GWS_R4_PII_4Ch_FM_Pico_Receiver_35mhz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 no no..w przeliczeniu kosztuje troche ponad 30 zł..ale do tego przesyłka..chyba z USA nie wiem ile moze kosztowac..moga naliczyc clo i podatek vat... i do tego trzeba miec paypal a jak paypal to platnoscz gory..w takim wypadku trzeba miec karte jakas specjalna :]...mysle ze nie wyjdzie mnie duzo taniej niz podobny w polsce a ten e-sky 6 kanałowy to dobry by był..nie tracil by zasiegu? i wspolpracowal by z 4 kanalowa aparatura od lamy? (nie znam sie to pytam :oops: ) :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 ja mam nadajnik od lamy, odbiornik ten 6 kanałowy e-sky za 50zł i śmigam możesz zobaczyć np. tu http://pl.youtube.com/user/GrzechuRC najdalej odlatywałem tak że ciężko było określić czy model leci na mnie czy odemnie i z zasięgiem 0 problemów (nic także nie przerywa w locie, jak na razie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 ja mam nadajnik od lamy, odbiornik ten 6 kanałowy e-sky za 50zł i śmigam możesz zobaczyć np. tu http://pl.youtube.com/user/GrzechuRC najdalej odlatywałem tak że ciężko było określić czy model leci na mnie czy odemnie i z zasięgiem 0 problemów (nic także nie przerywa w locie, jak na razie) To jest ten sam sprzęt w którym ciągle drżały serwa? Nprawił się Jeżeli tak to trudno powiedzieć że masz z nim zero problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 no no....to chyba kupei sobie ten odbiornik e-sky :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 a wiecei moze co to za model o ktorym pisalesm?? ten ktory ma dziwny ksztalt.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Jeśli model ma kształt deski sedesowej to podejrzewam, że to bezogonowiec i wtedy aparatura z lamy nie wystarczy, bo potrzeba mikser dla latających skrzydeł. Można co prawda dokupić takowy i wpakować do modelu lub wykonać machaniczny. Ale jeśli ten twój kolega jest zaawansowanym modelarzem to powinien to sam wiedzieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 27 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 wiem ze do jego budowy wystarczą...2 serwa, regulator, odbiornik i silnik :] on ma z tyłu takie 2 lotki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 Olo, problem rozwiązałem i jest nim aparaturka e-sky, gdyż na innej serwa nie drgają stąd polecam odbiornik, a na nadajnik pechowo trafiłem widocznie... (Chińczyk mniej ryżu dostał ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 27 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 a ma ktos cos uzywanego do sprzedania? (uzywany zawsze troche taniej wyjdzie :] ) bo mam okazje kupic ten 6-kanałowy e-sky za 30 zł...jest tylko bez obudowy..i nie wiem czy brac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.