bart07 Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Witam. Potrzebuję przedłużyć wiązkę kabli sieciowych LAN (kazałem zrobić "do komina" i tak zostały zrobione... Teraz brakuje mi 10x po 2m) Jakoś to podłączyłem do switchy, ale chciałbym jednak przenieść wszystko do szafy. Czy jest jakaś metoda prawidłowego przedłużenia kabli? Ma to pracować na 1Gb Bartosz
tymonidas Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 10x baryłka, 10x patch cord i zrobione najmniejszym nakładem pracy. Przedłużając musisz zachować przeplot, ale kupując gotowce będzie OK. Ewentualnie możesz spróbowac wycofać kable i zapiąć w panelu na nowo (jeśli masz panel). Generalnie ja bym nie łączył kabli lutownicą
bart07 Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 Niby mam sucho, ale wg niektórych opisów takie rozwiązanie nie jest wieczne. Mam 3x więcej połączeń. Docelowo do miejsca łączenia nie będę miał (łatwego) dostępu. Zniknie w podłodze...
Adam_S Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Użyj czegoś takiego http://www.rbline.pl/produkty/adaptery-konwertery/21.17.3036
bart07 Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 Hasło "Łącznik LSA" to chyba to czego szukam. Dziękuję.
bart07 Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 Kat 5e. Nie wiem czy lepszy, czy gorszy. Na razie działa. Łączy na 1Gb, ile "puszcza" nie miałem potrzeby testować. To jest prosta sieć domowa, dublująca podzespoły z firmy. Jak coś pada, to wypinam w domu i wpinam w pracy. Wszystko tak samo konfigurowane. Na gniazdach ściennych mam połączenie LSA (teraz już wiem) właśnie wciskane w zaciski. Po drugiej stronie od razu zarobiłem wtyczki.
Adam_S Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Też bym chciał poznać szybszą i lepszą alternatywę. O złączach Wago też słyszałem, że to nic nie warte i trzeba skręcać lutować i izolować...
Rekomendowane odpowiedzi