mario70 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 W przeciwieństwie do wszechobecnych modeli typu Katana, Extra czy inne Yaki zdecydowałem się nabyć kolejny model do akrobacji klasycznej. Wybór padł na model MythoS 50E firmy SebArt. Kilka słów dlaczego akurat ten model: - rozmiar modelu - kwestie logistyczne przy modelach F3A są istotne, ze względu na długość kadłuba ich przewożenie jest wyzwaniem (moje 2m Bravo jest przez to używane sporadycznie), - bardzo dobre opinie na innych forach, - jakość modeli SebArt - na naszym lotnisku jest kilka modeli tej firmy i jak do tej pory nikt się nie zawiódł, - no i na końcu subiektywna przyczyna - po prostu ten model akurat najbardziej mi przypadł do gustu. Parę fotek "In-box" na początek. Czas na zbieranie wyposażenia. Do wiosny trochę czasu jest więc nie trzeba się spieszyć Model nabyłem w sklepie lindinger.at - opinie na tema tego sklepu w wątku: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/56836-httpswwwlindingerat/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Bardzo fajny model ale mieliśmy problem z założeniem generatorów siły bocznej. Otwory w płacie nie pasowały do tych w generatorach. Zwróć na to uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Wyposażenie skompletowane: - napęd to dedykowany silnik Hacker A50-16S v3 + regulator Jeti Spin 80 - zasilanie akumulatorem Zippy Compact 25C 4000mAh (sprawdzone w innych modelach, chyba najkorzystniejszy stosunek masy do wydajności) + CC BEC Pro na elektronikę - telemetria - napęd sterów odpowiednio: lotki to niskoprofilowe Savox SC-1251MG, wysokość to 2x Spektrum A5040 (montowane w statecznikach), kierunek to Hitec HS-5645MG (w zależności od wyważenia pójdzie na tył kadłuba lub w środek i wtedy pull-pull) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 No ładna maszyna do zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 ... i jak lata? Model złożony, oblatany? Możesz podzielić się wrażeniami /przemyśleniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Wstyd się przyznać ale oblot odbył się dopiero dzisiaj. Wrażenia? Co do możliwości lotnych to oczywiście za wcześnie, żeby coś bardziej konkretnego powiedzieć - ważne, że model po złożeniu i odpowiednim wyważeniu, w czasie oblotu wymagał tylko dwóch kliknięć trymerkiem na lotkach jak i wysokości. Pogoda okazała się łaskawa tylko na dwa loty = obloty (mój i kolegi modelem Angela, pokazanym też na fotkach). Parę słów co do wyważenia - jak sprawdzałem model z wstępnie rozłożonym wyposażeniem i akku 4000mAh, wyglądało na to, że jest ok i z tym zasilaniem mam możliowość przesuwania SC przód - tył. Jednak, co okazało się znamienne, nie uwzględniłem w tym momencie kółka ogonowego i snapów/popychaczy. Te extra kilkanaście gram przy tej długości kadłuba spowodowało, że z maksymalnie dosuniętym do przodu akumulatorem, ledwo uzyskuję tylne wyważenie. Dlatego też zdecydowałem się na wymianę akumulatorów na 4500mAh / 35C i teraz jest ok. Fotki z wyposażenia modelu oraz dzisiejszego oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 A jak z podejściem do lądowania, długo szybuje, prędkość wysoka? Jak byś porównał mythoSa do winda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi