robraf Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 witam mam silnik 2 suw 2 cylindrowy pojemność okolo 20ccm ( fotke doma jutro be treaz jest już za późno). Problem jest w tym, że nie wiem jaki wydech do niego dać i gdzie umieścić króciec by było dobre odprowadzenie ciśnienia do zbiornika. Jakie wymiary powinien mieć ten tłumik ( tak okolo), chciałbym go zrobić z rury metalowej albo typu pitts ale nieznam wymiarów. Proszę o odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulo29 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Kropki i przecinki to Twoi przyjaciele, wiesz?... (z tego co pamiętam to już nie pierwszy raz tak piszesz) P.S. Może podaj wymiary mocowania tłumika, to ktoś Ci pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 gdzieś tu na forum był już taki temat przerabiany z tego co pamietam jest jakiś wzór na obliczenie jakiej pojemności powinien być tłumik ... aby silnik pracował optymalnie. PS. poszukaj a może znajdziesz ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 wymiary mocowania rozstaw wewnętrzyny ( między mocowaniami) 2,5cm rozstaw zewnętrzny 11cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edge3644 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Tlumik do dwutakta powinien miec pojemnosc min. 8-10 razy wieksza od pojemnosci silnika, zeby utrzymac sie na poziomie dopuszczalnego poziomu chalasu. Jak dasz wiekszy tlumik to kolesie na lotnisku beda ci zazdroscic (moza poza tymi co lataja na YS, Saito i moze OS160FX z duzym tlumikiem od Super Tigre 3250). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Tlumik do dwutakta powinien miec pojemnosc min. 8-10 razy wieksza od pojemnosci silnika, zeby utrzymac sie na poziomie dopuszczalnego poziomu chalasu. Jak dasz wiekszy tlumik to kolesie na lotnisku beda ci zazdroscic (moza poza tymi co lataja na YS, Saito i moze OS160FX z duzym tlumikiem od Super Tigre 3250). czemu niby będą mi zazdrościć? bo cicho bedzie chodzil? moze głosno chodzić byle by dobrze latało i miało moc. jest to jakiś ruski silnik chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edge3644 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Jak moze byc glosny, to po co wogole tlumik. Cisnienie do zbiornika mozesz wziac z krocca wkreconego w pokrywe karteru lub na przeciwko gaznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Dowiedzialem się, że to jest silnik raduga. Jak na raduge to wyjątkowo łatwo się ją odpala. Ładnie chodzi na niskich i fajnie wkręca się na wysokie obroty ale jak to raduga żre paliwo jak smok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Raduga 20ccm ? Pierwsze słyszę...może sie mylę ale jeszcze nigdy nie słyszałem raduga 20ccm,słyszałem o 7ccm i 10ccm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 To są chyba 2 radugi 10ccm jakoś ze soba połączone. Jaki karter ma raduga 10ccm ( chodzi mi o spód ), bo te mają kwadratowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Możesz wstawić fotke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 czy to jest Raduga Boxer 2x 10 cm? :twisted: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Dodam, jak naprawie program do przesylania fotek z komórki na komputer. Moze popołudniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Jeśli sie nie mylę, to rzędowa dwucylindrowa raduga 20ccm, właściwie dwie radugi połączone wałem i przedłużonym karterem. Gdzieś na forum chyba było zdjęcie takiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.