Gość Anonymous Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Witam!! W maju kupiłem model Starling u P. Leszka Kwarcińskiego- Starling-. Po zamontowaniu całego oprzyżądowania Rozpocząłem "loty testowe".Starty odbywały się z gumy i z ręki na zboczu. Model okazał się nadspodziewanie b.dobry. Chciałbym zobaczyć opinie innych właścicieli Starlingów. Jeżeli pokażecie mi jak się wkleja zdjęcia na forum to wyśkę moje fotki. Pozdrawiam Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 No i teraz wiem wszystko, Mój model zaczynał loty na skrzydle prototypowym ,jeszcze bez klap a i tak swietnie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Witam! Szczepan ja przetestowałem wczoraj więcej jak podstawową akrobację na zboczu i szczerze mówiąc dawno nie miałem takiej przyjemności,a latałem już kilkoma zagranicznymi modelami. Maciel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Co chciałbyś usłyszeć? że lata EXTREMALNIE, że lata szybko, że .... i tak dalej - poszukaj wątków na temat FALCONa bo lata podobnie ale ma większy brzuszek i więcej Ah mozna wpakować i się ... wozić po niebie. Masz dobrze ustawiony na start, na termikę , na lądowanie ? - Ile udało Ci się polatać z jednego strzału - 5 minut, 15 minut, 30 minut ? Też mam Sterlinga, ale - ze względu na lenistwo wolę FALCONa ( ma motorek ) , choć kroi się tego lata, że w mojej okolicy będzie może jaki holownik ... kto wie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Pod Twoim textem Jerzy mogę też się podpisać Na "moim " zboczu zdarzyło mi sie "wisieć" ok godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Extremalnie to jeszcze nie w polsce! Nie ustawiałem tylko klap do kwadratowej pętli(za małe wychylenia).Extremalne latanie będzie u mnie w IRL tam wieje jal na zamówienie i mam zbocze na 650m npm.Silnik w szybowcu? to profanacja!! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Jeżeli pokażecie mi jak się wkleja zdjęcia na forum to wyśkę moje fotki. Tutaj jest wszystko, czego potrzeba (na początku). Przemek odwalił kawał pożytecznej roboty . Na własnym garbie sprawdzałem- zapewniam, że to działa :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Dzięki Robert za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Ja tylko pokazałem gdzie leży wędka ;D . Złapanie ryby to już Twoje dzieło :devil: . Nawiasem mówiąc szybko z tym się uwinąłeś :wink: . Dodam tylko, że warto jest korzystać z przycisku "podgląd" przed wysłaniem posta, aby upewnić się jak fotka będzie finalnie wyglądała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Tutaj mój Starling będzie latał już za tydzień. Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Tylko nie zapomnij założyć pływaków :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 buwi czy jak ci tam? pilnuj swoich akku bo nie polatasz długo!!!! Po przeczytaniu kilku twoich porad nie zdobyłeś u mnie nawet 1% szacunku za twoją wiedzę modelarską!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Sorry, ale tylko żartowałem. Trzymam za Ciebie kciuki i - jako fan modeli z Kalisza - mam nadzieję że jak już znudzisz się STERLINGiem to popróbujesz innych modeli ze stajni KWARCIŃSKI & Spółka. Jeżeli obraziłem - a nie miałem takiego zamiaru - jeszcze raz przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Tutaj mój Starling będzie latał Lub plywal...Zycze powodzenia, oczywiscie opcji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Te wiatry w Irlandyji Ci wywioły resztki poczucio humoru ? Niy wkłodajonc zdjyncia pokozołeś że nojwiynkszo mucha mosz w nosie.... I niy byda Cie przepraszoł, żeś sie niy kapnoł w czym je wic ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 T. W. A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Dzisiaj jeden Starling odbył swój dziewiczy lot za moim holownikiem. Holowanie poszło gładko. Jak lata model , zapewne jego pilot się tu wypowie, ja musialem pilnować holownika bo następny szybowiec w kolejce czekał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Witam Marku! Powiedz tylko jak zachowywał się Starling w strugach pozaśmigłowych? Pozdro Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Hol ma ponad 20m więc trudno tu mówić o wpływie strug zaśmigłowych. Był to pierwszy lot tego modelu. Z mojego punktu widzenia wyglądało, że wszystko było ok. Kolega mówił, że starał się nie przeszkadzać za wiele Starlingowi na holu i model leciał jak po sznurku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.