Skocz do zawartości

Nożyki na Allegro.

Patryykk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie żebym tutaj był jakimś fachowcem, ale według mnie taka cena raczej dobrze nie wpłynie na jakość tych nożyków... Porządny nożyk (taki z wyłamywanymi ostrzami) potrafi kosztować 10zł, a Ty masz 60cześci za tą dyche... No nic, sam sie przekonasz co to kupiłeś ;).

Opublikowano

same ostrza są ok. ja kiedyś takie nożyki kupiłem sobie w realu (zestaw był mniejszy) i te uchwyty są niby z aluminium, ale najważniejsza część, która trzyma ostrze i gdzie działają największe siły jest z plastiku. Mocniej przyciśniesz i sie gwint złamie. Teraz musisz sobie kupić porządny uchwyt i już :D

Opublikowano

na kilka cięć pewnie wystarczą :D Ja już staram się nie kupować tanich narzędzi :) Bo albo się łamia albo są w jakiś workach foliowych i pokryte dziwnymi maziami :D

Opublikowano

jesli nozyki to albo nozyki firmy OLFA ( nie mowie tu o tych z odlamywanymi ostrzami tylko o precyzyjnych skalpelach jak AK 1, 3, 4

Albo jeszcze lepiej uchwyt na skalpele chirurgiczne za 10 zeta ze stali nierdzewnej i pojedyncze ostrza po 20-40gr/sz

Poki co nie ma lepszej opcjii

Ja uzywam TAKIEGO i dokladnie ostrzy nr 11 tyle ze innej firmy.

To co kupiles to jednorazowe narzedzie i to o kiepskiej jakosci niestety

Opublikowano

Też takie miałem, jakoś tnie ale generalnie badziewie.

Dopiero jak kupiłem skalpele chirurgiczne i ostrza firmy Olfa, to zobaczyłem co to znaczy praca ostrym nożykiem.

EDIT

Widzę że Arek był szybszy i dokładnie się z nim zgadzam.

Opublikowano

Miałem dokładnie tak samo jak Jacqubes, nożyki kupiłem w biedronce za 4,99, plastik połamał się w 1 dniu (wszystkie 3 rączki...)

Ostrza są ok, i nieraz sobie tnę nimi (trzymając w ręku bo ni ma jak inaczej)

Opublikowano

Porywającą trwałością te wynalazki nie grzeszą- pewnie dlatego od razu dodali osełkę :roll: . Ale na palce i tak musisz uważać- nawet stępione tną paluchy jak masło :wink: .

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc.

A tak pozatym to Bezpieczeństwo BHP zostanie zachowane ;p

A tak na Marginesie żeby nierobic nowego tematu i zasmiecac forum:

Co sądzicie żeby zrobic nowe podforum pod nazwą "Wasze Lotniska" - Czyli Tam Gdzie Spędzacie Czas ze swoimi Maszynami.

Czyli tam dawali byśmy Jakieś mapki, Lokalizacje i Zdjęcia Lotniska oraz W Jakim miejscu się znajduje.

Wypowiadajcie się :!:

Opublikowano

Ja osobiście nie polecam tych nożyków do zabawy z balsą :wink: Z depronem radzą sobie ale ja takie połamałem na robieniu modelu z balsy.Kup sobie jakiś porządny nożyk :D Można nabyć coś w takim stylu za około 15pln ale jest tylko jeden nożyk i 2 ostrza i sprawdza się to jak najbardziej.Zresztą sam zobaczysz :wink:

Opublikowano

Miałem dwa podobne zestawy, kupione za 5zł w markecie budowlanym. Całość to była porażka-ostrza tępią się bardzo szybko, właściwie już nowe nie są zbyt ostre. Skalpel z plastikowym łożem ostrza- wystarczy mocniej skręcić lub nacisnąć i zerwie się gwint. Oba zestawy rozsypały się po dwóch tygodniach sporadycznego używania. Potem kupiłem prosty skalpel f-my excel(10zł) i wymienne ostrza. Mam go już 2 lata i bardzo dobrze mi służy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.