Patryykk Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Siema. Dzisiaj kieruje się z nietypowym pytaniem ;p (I nadodatek niewiem czy to dobry dział ). Jakieś 3 minuty temu kupiłem sobie na allegro nożyki, i mam takie pytanie czy ktoś z naszego forum ma identyczny zestaw lub takie same nożyki. Jeżeli tak to czy sa dobre, dobrze tną. Pzdr ;p Allegro: http://www.allegro.pl/item372584405_zestaw_nozykow_modelarskich_nozyki_51szt_klej.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Nie żebym tutaj był jakimś fachowcem, ale według mnie taka cena raczej dobrze nie wpłynie na jakość tych nożyków... Porządny nożyk (taki z wyłamywanymi ostrzami) potrafi kosztować 10zł, a Ty masz 60cześci za tą dyche... No nic, sam sie przekonasz co to kupiłeś . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 chyba większość z nas używa bardzo podobnych nozyków .... ja mam takie dostępne w makretach budowlanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 same ostrza są ok. ja kiedyś takie nożyki kupiłem sobie w realu (zestaw był mniejszy) i te uchwyty są niby z aluminium, ale najważniejsza część, która trzyma ostrze i gdzie działają największe siły jest z plastiku. Mocniej przyciśniesz i sie gwint złamie. Teraz musisz sobie kupić porządny uchwyt i już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 na kilka cięć pewnie wystarczą Ja już staram się nie kupować tanich narzędzi Bo albo się łamia albo są w jakiś workach foliowych i pokryte dziwnymi maziami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 jesli nozyki to albo nozyki firmy OLFA ( nie mowie tu o tych z odlamywanymi ostrzami tylko o precyzyjnych skalpelach jak AK 1, 3, 4 Albo jeszcze lepiej uchwyt na skalpele chirurgiczne za 10 zeta ze stali nierdzewnej i pojedyncze ostrza po 20-40gr/sz Poki co nie ma lepszej opcjii Ja uzywam TAKIEGO i dokladnie ostrzy nr 11 tyle ze innej firmy. To co kupiles to jednorazowe narzedzie i to o kiepskiej jakosci niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Też takie miałem, jakoś tnie ale generalnie badziewie. Dopiero jak kupiłem skalpele chirurgiczne i ostrza firmy Olfa, to zobaczyłem co to znaczy praca ostrym nożykiem. EDIT Widzę że Arek był szybszy i dokładnie się z nim zgadzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Miałem dokładnie tak samo jak Jacqubes, nożyki kupiłem w biedronce za 4,99, plastik połamał się w 1 dniu (wszystkie 3 rączki...) Ostrza są ok, i nieraz sobie tnę nimi (trzymając w ręku bo ni ma jak inaczej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Ok. Dzięki za pomoc wszystkim . PS: Jak Je Dostane to się wypowiem na ich temat ;p Akurat mam do posięcia kilka rzeczy więc.... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Porywającą trwałością te wynalazki nie grzeszą- pewnie dlatego od razu dodali osełkę :roll: . Ale na palce i tak musisz uważać- nawet stępione tną paluchy jak masło :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 (trzymając w ręku bo ni ma jak inaczej) oklej taśmą jest bezpieczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Dzięki wszystkim za pomoc. A tak pozatym to Bezpieczeństwo BHP zostanie zachowane ;p A tak na Marginesie żeby nierobic nowego tematu i zasmiecac forum: Co sądzicie żeby zrobic nowe podforum pod nazwą "Wasze Lotniska" - Czyli Tam Gdzie Spędzacie Czas ze swoimi Maszynami. Czyli tam dawali byśmy Jakieś mapki, Lokalizacje i Zdjęcia Lotniska oraz W Jakim miejscu się znajduje. Wypowiadajcie się :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Ja osobiście nie polecam tych nożyków do zabawy z balsą :wink: Z depronem radzą sobie ale ja takie połamałem na robieniu modelu z balsy.Kup sobie jakiś porządny nożyk Można nabyć coś w takim stylu za około 15pln ale jest tylko jeden nożyk i 2 ostrza i sprawdza się to jak najbardziej.Zresztą sam zobaczysz :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Miałem dwa podobne zestawy, kupione za 5zł w markecie budowlanym. Całość to była porażka-ostrza tępią się bardzo szybko, właściwie już nowe nie są zbyt ostre. Skalpel z plastikowym łożem ostrza- wystarczy mocniej skręcić lub nacisnąć i zerwie się gwint. Oba zestawy rozsypały się po dwóch tygodniach sporadycznego używania. Potem kupiłem prosty skalpel f-my excel(10zł) i wymienne ostrza. Mam go już 2 lata i bardzo dobrze mi służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.