Adam P. Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Odważny jesteś, jeszcze dobrze nie wlatałeś się w model, a już aparatem ryzykujesz. Oczywiście zrobie jeszcze kilka lotów dla sprawdzenia wytrzymałości i wytrymowania zanim spróbuje z aparatem, poza tym ewentualna strefa zgniotu i bezwładność aparatu nie stanowią dla niego zagrożenia o ile nie przyglebie pionowo z dziesięciu metrów Co do silnika, to jak pisałem już jest zamontowany inny, ustawiłem go i problem się rozwiązał. Poprzedni miał niecałe 350W, teraz to ok 120W, które jednak starczy do pionowego wznoszenia. Czy w locie swobodnym bez silnika także zadziera? Tak Ść i kąty między skrzydłem i statecznikiem ustawione wg. planu. Jak tylko dostane jakieś śmigło i sposób mocowania go na ten silnik(emax cf2822), to popróbuje z innym ść i/lub kątami zaklinowania Ps. Przyjrzałem się temu pięknemu modelowi na "debilnej" stronie i z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.