Tomek1 Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Witam. Już od pewnego czasu czytam forum i wypadałoby powiedzieć parę słów o sobie. Modelarstwem interesuję się od .....kiedy pamiętam. Już jako 5-cio latek ojciec zabierał mnie do modelarni(latał modelami na uwięzi) a ja koło niego pomału łykałem tego bakcyla. Były modele plastykowe, kartonowe, a latający to jaskółka. I później długo nic do momentu jak zacząłem pracować. Nabyłem w 1998r. pierwszy swój rc-model a była to electra-fly i aparatura Flash 5. Model z czasem okazał się za duży i wymieniłem na 1,5m również elektro aby mógł się zmieścić w plecaku. Obecnie latam laminatem elektro szybowca 2,8m + dobry napęd i pion w górę. I to jest to co lubię; wystarczyła jedna wizyta na zawodach f5b!!! Teraz przymierzam się do makiety Ventusa 2ax 3,5m z Modelpartner, który pewnie tez zostanie zelektryfikowany. To tyle bo pisać to można długo, a najlepiej to pogadać na lotnisku. Chętnie nawiążę kontakt z osobami latającymi wszelkiej maści elektro szybolami celem wymiany doświadczeń. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Witam imiennika na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 pierwszy swój rc-model a była to electra-fly Witaj Tomku. Podobne "to" było do "tego"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Tak, to ten sam. Kolorystycznie był bardzo podobny, niebiesko-żółty.Oddałem chłopakom w modelarni, niech oni teraz ćwiczą. Postaram się o jakąś fotkę to dołożę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam kolejnego kolege z Brzegu. To moje rodzinne miasto, mieszka tam nadal moja mama (przy ul Reja) i czasem tam bywam. Musimy koniecznie polatac razem. Pozdrawiam baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 No to swój człowiek!!! Zawsze chętnie się spotkam, tylko u mnie to coraz gorzej(lotnisko po ruskich rozkopywane), a Poznań hmmm... (daleko) to na jakieś większej imprezie. Jestem teraz na urlopie z modelelem - POBIEROWO- ale gdzie latać to zielonego pojęcia nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Do Trzęsacza Kolego, do Trzęsacza. Tuż pod bokiem, kawał pola na klifie, tuż nad samą wodą, przy północnym wietrze tworzy się żagiel , z którego to skutecznie korzystają glejciarze, a i z PPG też się ktoś nawinie. Udanych lotów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Do Trzęsacza Kolego, do Trzęsacza. Tuż pod bokiem, kawał pola na klifie, tuż nad samą wodą, przy północnym wietrze tworzy się żagiel , z którego to skutecznie korzystają glejciarze, a i z PPG też się ktoś nawinie. Udanych lotów! No właśnie tak myślałem.Już wisiałem głowa w dół. Z tym,że od wtorku wieje tylko w zdłóż klifu i jak wiadomo kicha z żagla. Dziś jadąc do Gryfic znalazłem pole wielkie jak cho... ze świeżo skoszoną trawą do latania nadaje się nie tylko dla modeli ale i w skali 1:1 może spokojnie lądować. Dobrze, że mam elektro to z wyciągnięciem w górę pestka. Niech no tylko dziewczyny sprzedam i będę wolny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.