Tomek1 Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 Witam. Już od pewnego czasu czytam forum i wypadałoby powiedzieć parę słów o sobie. Modelarstwem interesuję się od .....kiedy pamiętam. Już jako 5-cio latek ojciec zabierał mnie do modelarni(latał modelami na uwięzi) a ja koło niego pomału łykałem tego bakcyla. Były modele plastykowe, kartonowe, a latający to jaskółka. I później długo nic do momentu jak zacząłem pracować. Nabyłem w 1998r. pierwszy swój rc-model a była to electra-fly i aparatura Flash 5. Model z czasem okazał się za duży i wymieniłem na 1,5m również elektro aby mógł się zmieścić w plecaku. Obecnie latam laminatem elektro szybowca 2,8m + dobry napęd i pion w górę. I to jest to co lubię; wystarczyła jedna wizyta na zawodach f5b!!! Teraz przymierzam się do makiety Ventusa 2ax 3,5m z Modelpartner, który pewnie tez zostanie zelektryfikowany. To tyle bo pisać to można długo, a najlepiej to pogadać na lotnisku. Chętnie nawiążę kontakt z osobami latającymi wszelkiej maści elektro szybolami celem wymiany doświadczeń. Pozdrawiam Tomek
batman Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 pierwszy swój rc-model a była to electra-fly Witaj Tomku. Podobne "to" było do "tego"?
Tomek1 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2008 Tak, to ten sam. Kolorystycznie był bardzo podobny, niebiesko-żółty.Oddałem chłopakom w modelarni, niech oni teraz ćwiczą. Postaram się o jakąś fotkę to dołożę.
baxter12 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam kolejnego kolege z Brzegu. To moje rodzinne miasto, mieszka tam nadal moja mama (przy ul Reja) i czasem tam bywam. Musimy koniecznie polatac razem. Pozdrawiam baxter
Tomek1 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2008 No to swój człowiek!!! Zawsze chętnie się spotkam, tylko u mnie to coraz gorzej(lotnisko po ruskich rozkopywane), a Poznań hmmm... (daleko) to na jakieś większej imprezie. Jestem teraz na urlopie z modelelem - POBIEROWO- ale gdzie latać to zielonego pojęcia nie mam.
MareX Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Do Trzęsacza Kolego, do Trzęsacza. Tuż pod bokiem, kawał pola na klifie, tuż nad samą wodą, przy północnym wietrze tworzy się żagiel , z którego to skutecznie korzystają glejciarze, a i z PPG też się ktoś nawinie. Udanych lotów!
Tomek1 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2008 Do Trzęsacza Kolego, do Trzęsacza. Tuż pod bokiem, kawał pola na klifie, tuż nad samą wodą, przy północnym wietrze tworzy się żagiel , z którego to skutecznie korzystają glejciarze, a i z PPG też się ktoś nawinie. Udanych lotów! No właśnie tak myślałem.Już wisiałem głowa w dół. Z tym,że od wtorku wieje tylko w zdłóż klifu i jak wiadomo kicha z żagla. Dziś jadąc do Gryfic znalazłem pole wielkie jak cho... ze świeżo skoszoną trawą do latania nadaje się nie tylko dla modeli ale i w skali 1:1 może spokojnie lądować. Dobrze, że mam elektro to z wyciągnięciem w górę pestka. Niech no tylko dziewczyny sprzedam i będę wolny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.