wojcio69 Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Witam W dniach 31.05 - 01.06.2008r. w Michałkowie koło Ostrowa Wielkopolskiego rozegrany został Puchar Polski w akrobacji lotniczej modeli zdalnie sterowanych w klasie F3M. Poniżej przedstawiam kilka zdjęć modeli, które brały udział w zawodach. Niestety zdjęcia z modeli w locie nie nadają się do publikacji (brak ostrości) Tem model latał w pokazie walki powietrzenej (poza konkursem) Rozpiętość skrzydeł tych modeli to 2300-2600mm, silniki to ZDZ 80, DA 150, DA 100. Po pierwszej konkurecji (program znany) szukałem szczęki, która z wrażenia mi wypadła. pod drugiel (program nieznany) dostałem lekkiego wytrzeszczu oczu, po trzeciej (free style)... do tej pory nie otrząsnąłem się z szoku. Warunki do lotów takie sobe, ciepło słonecznie wiatr 6-7m/s. To jest lista startowa: Lista uczestników Pucharu Polski F3M w Ostrowie Wielkopolskim lp. Pilot ->Aeroklub ->Model ->Silnik 1 Krzysztof Janiak ->Ostrowski ->Extra 260 ->ZDZ-80 RV 2 Radosław Oleksy ->Ostrowski ->Katana ->Mvvs 58 IRS 3 Dariusz Sobaszek ->Lubelski ->Raven ->ZDZ-80 RV-J 4 Marek Zakrzewski ->Pomorski ->Yak55Sp ->DA-100 5 Michał Rumiński ->Pomorski ->Extra 260 ->DA-150 6 Robert Kłos ->Pomorski ->Katana ->DA-50 7 Krzysztof Borysiuk ->Lubelski ->Yak55Sp ->DA-85 8 Grzegorz Baraniak ->Nowy Targ ->Extra 260/Super Xtra ->DA-150 9 Dariusz Czekaj ->Warszawski ->Extra 330 ->ZDZ-210 10 Wiesław Piotrowski ->Warszawski 11 Władysław Jarochowski ->Warszawski Z tego wynika, że Warszawiaki nie wiedzą czym latają :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Bardzo fajne fotki i widac troche nowych modeli. Kilka rzeczy, ktore nalezy sprostowac. Ta klasa to klasa F3M, rozpietosc modeli od 2160 do 3000. Nie byly to Mistrzostwa Polski, lecz zawody zaliczane do Pucharu Polski. Mistrzostwa odbeda sie w tym samym miejscu, ale w sierpniu z tego co pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Co do klasy to masz rację F3M, mój błąd. Już poprawione. W sierpniu prawdopodobnie 6.08.2006r. odbędą się tam Mistrzostwa(?) Puchar(?) Europy. Przynajmniej tak dzisiaj zapowiadał prezenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 A czy wyniki są już znane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Ostry nie dobijaj. Jak mają być znane wyniki jak zawody odbywają się w dniach 31.05-01.06.2008r. Wyniki będą znane jutro ok. 16.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 A no też fakt . Nie popatrzyłem na datę :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 lp. Pilot ->Aeroklub ->Model ->Silnik1 Krzysztof Janiak ->Ostrowski ->Extra 260 ->ZDZ-80 RV 2 Radosław Oleksy ->Ostrowski ->Katana ->Mvvs 58 IRS 3 Dariusz Sobaszek ->Lubelski ->Raven ->ZDZ-80 RV-J 4 Marek Zakrzewski ->Pomorski ->Yak55Sp ->DA-100 5 Michał Rumiński ->Pomorski ->Extra 260 ->DA-150 6 Robert Kłos ->Pomorski ->Katana ->DA-50 7 Krzysztof Borysiuk ->Lubelski ->Yak55Sp ->DA-85 8 Grzegorz Baraniak ->Nowy Targ ->Extra 260/Super Xtra ->DA-150 9 Dariusz Czekaj ->Warszawski ->Extra 330 ->ZDZ-210 10 Wiesław Piotrowski ->Warszawski 11 Władysław Jarochowski ->Warszawski Z tego wynika, że Warszawiaki nie wiedzą czym latają :wink: w ogóle to ta lista mija sie z prawda w przynajmniej 3 pkt, ale to chyba bez znaczenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Tych dwóch pierwszych panów na liście ..... pozwólcie że przez grzeczność nie będę komentował ,ale chętnie odpowiem na priv :devil: Extra z zilnikem ZDZ 80 RV-J to zresztą model Roberta nie Krzysia :devil: Pozostałych pilotów na liście startowej serdecznie pozdrawiam i jestem pod wrażeniem ich umiejętności. Na jednej z fotek zauważyłem Tomasza ( człowiek w koszulce w paseczki ),zainteresowanego wyposażeniem swojej Extry od P. Wiesława Chmielewskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Witam. Powiem krótko było super niech żałują, którzy nie byli. Widze że niektórym kolegom i tak nie pasuje jak zwykle inaczej nie może być. Fotki niebawem na stronie. www.modelarstwo.strefa.pl Wynik z Pucharu Polski F3M 1 miejsce- Wisław Chmielewski 2 miejsce – Michał Rumiński 3 miejsce – Marek Zakrzewski. 4 miejsce - Sobaszek Dariusz 5 miejsce- Borysiuk Krzysztof 6 miejsce - Kłos Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 witam Impreza super , organizacja wzorowa, miła atmosfera , a to tylko przedsmak tego co się będzie działo w sierpniu , kilka fotek z moich zbiorów przygotowanie do startu kilka uwag do wykonanego programu w oczekiwaniu na start szybka zmiana śmigła nauka programu nieznanego ( była tylko godzina na zapamiętanie programu) Freestyle ZWYCIĘZCY <<>> zdjęcie grupowe ( niestety sześciu zawodników zrezygnowało z udziału w zawodach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Darek gratuluje zdobycia 4 miejsca. Wyniki są coraz lepsze. To kiedy pierwsze miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisj23 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Jako organizator tej imprezy chciałbym przede wszystkim podziękować przybyłym zawodnikom. To oni wzięli na swoje barki ciężar propagowania tej klasy modeli. Dodatkowo pokazali ze taka impreza to wspaniała zabawa i niesamowita okazja do nawiązania nowych znajomości i ugruntowania wcześniej zawartych. Czapki z głów przed Krzyśkiem Borysiukiem i Darkiem Sobaszkiem którzy mięli do pokonania najdłuższą trase na zawody i po raz kolejny nie zawiedli - poza wspaniałym występem z pucharze - dali też popis swoich umiejętności zarówno na treningach przed zawodami - jak i w lotach popisowych po zawodach - co zostało docenione przez publikę. Niezmordowany Wiesław Chmielewski tradycyjnie pokazywał że granice możliwości modeli są tylko po to aby je przesuwac coraz dalej - o czym mówię wie każdy który oglądał treningi Wieśka. Koledzy z Torunia wspierają się nawzajem i do ich teamu dołączył Robert Kłos - cieszymy się z tego faktu - bo nie dość że w "kupie" raźniej to nie ma lepszego sposobu doskonalenie swoich umiejętności jak wspólne treningi i start w zawodach. Właśnie na taką postawę wśród zawodników liczymy. Ja mogę tylko załować że awaria mojego modelu nie pozwoliła mi na start na własnym lotnisku - zawsze to troche łatwiej i raźniej Mam nadzieje ze mój silnik szybko wróci z serwisu i dołączę do startujących w zawodach. Liczę na to że każde kolejne zawody zaowocują nowymi zawodnikami - bo dużych modeli tej klasy jest w Polsce juz sporo. Mam nadzieje że zawodnicy się przełamią i podejmą decyzje o startach. Rozpropagowanie tej klasy zaowocuje większym zainteresowaniem tej klasy w Polsce - co licze przyciągnie potencjalnych sponsorów. Przed nami kolejne puchary - a w sierpniu w Ostrowie Wielkopolskim czołówka pilotów europejskich na Pucharze Europu i Mistrzostwach Polski F3m - Daniel Hrachowiec juz się zgłosił, Andreas Mettel również - czekamy na Gernota Bruckmana - a poza tym zawodnicy z Czech i Austrii, Francji i innych krajów, któych umiejętności miałem okazje podziwiać w Benesovie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.