MarekJ Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Podczas lotu kopterem czy motoszybowcem trafiają się czasami ciekawe ujęcia. 3
modelarz115 Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 A kaczki ode mnie raczej uciekają :-)
PK999 Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 A kaczki ode mnie raczej uciekają :-) Te biedne gołębie też uciekają. Pan Marek wleciał im w krąg - ich strefę i to jeszcze pod prąd. Czy to tak super...?
MarekJ Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Opublikowano 23 Listopada 2015 One wcale nie uciekają. Potrafią z daleka wypatrzyć kopter i całym stadem lecą prosto w niego. Dopiero po kilku okrążeniach tracą zainteresowanie i wracają na swój krąg. W tym przypadku kopter wisiał sobie spokojnie na "moim" niebie .
Emhyrion Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Ptaki są ciekawskie, i często nie boją się modelu. Na poniższym filmie od 42 sekundy widać, jak młody bocian koniecznie chciał się podczepić pod mój ASW28 i długo nie dawał za wygraną...
MarekJ Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Opublikowano 23 Listopada 2015 Rzeczywiście uparty był. Szkoda, że nie miałeś kamerki skierowanej do tyłu. Były by ciekawe ujęcia z boćkiem w tle.
Emhyrion Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Obawiam się, że niewiele by z tego wyszło. Kamera ustawiona na szeroki kąt, w ruchu sprawia, że wszystko wydaje się mniejsze, bardziej odległe, a szczegółowość też nie jest porażająca... na tym filmie widać i trzy łabędzie, i bociana, ale malutkie takie, ledwie widoczne. Kaczek już właściwie nie widać... Tu widać, jak w miarę blisko latałem Mustangiem obok Spitfire. Ale sceny w powietrzu słabo wyszły (choć tu kamera jest ustawiona w trybie narrow) Te mobiusy są dobre do widoczków...
MarekJ Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Opublikowano 25 Listopada 2015 Moje zdjęcia to stop klatki z filmu nakręconego właśnie mobiusem. Ale ja nie używam szerokiego obiektywu, tylko standard (typ B chyba). Trzeba mieć też trochę szczęścia. W moim przypadku, gołębie niemal otarły sie o kopter. To była mała 250-tka i solidnie nią zabujało podczas tego przelotu.
Emhyrion Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Też mam wąski obiektyw, ale jak się gołębie ocierają o coptera to są kilka razy bliżej niż to co jest filmowane z samolotu
Rekomendowane odpowiedzi