MarekJ Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Podczas lotu kopterem czy motoszybowcem trafiają się czasami ciekawe ujęcia. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 A kaczki ode mnie raczej uciekają :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Super!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 A kaczki ode mnie raczej uciekają :-) Te biedne gołębie też uciekają. Pan Marek wleciał im w krąg - ich strefę i to jeszcze pod prąd. Czy to tak super...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 One wcale nie uciekają. Potrafią z daleka wypatrzyć kopter i całym stadem lecą prosto w niego. Dopiero po kilku okrążeniach tracą zainteresowanie i wracają na swój krąg. W tym przypadku kopter wisiał sobie spokojnie na "moim" niebie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ptaki są ciekawskie, i często nie boją się modelu. Na poniższym filmie od 42 sekundy widać, jak młody bocian koniecznie chciał się podczepić pod mój ASW28 i długo nie dawał za wygraną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Rzeczywiście uparty był. Szkoda, że nie miałeś kamerki skierowanej do tyłu. Były by ciekawe ujęcia z boćkiem w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Obawiam się, że niewiele by z tego wyszło. Kamera ustawiona na szeroki kąt, w ruchu sprawia, że wszystko wydaje się mniejsze, bardziej odległe, a szczegółowość też nie jest porażająca... na tym filmie widać i trzy łabędzie, i bociana, ale malutkie takie, ledwie widoczne. Kaczek już właściwie nie widać... Tu widać, jak w miarę blisko latałem Mustangiem obok Spitfire. Ale sceny w powietrzu słabo wyszły (choć tu kamera jest ustawiona w trybie narrow) Te mobiusy są dobre do widoczków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Moje zdjęcia to stop klatki z filmu nakręconego właśnie mobiusem. Ale ja nie używam szerokiego obiektywu, tylko standard (typ B chyba). Trzeba mieć też trochę szczęścia. W moim przypadku, gołębie niemal otarły sie o kopter. To była mała 250-tka i solidnie nią zabujało podczas tego przelotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Też mam wąski obiektyw, ale jak się gołębie ocierają o coptera to są kilka razy bliżej niż to co jest filmowane z samolotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi