Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Kiedyś kupiłem "kabelek" USB-Radio (PPM) , na starym XP`ku działał bez pudła .Mam teraz Win7 i za nic nie mogę sobie z nim poradzić . Problem polega na tym że jak by nie było pierwszego kanału... w systemie jest niby widoczny jako jojstik ale drążek lotek nie działa, za to potencjometry od Auxów działają jak przełączniki (kręcąc gałką podświetlają m,i sie różne "przyciski" w programie do kalibracji jojstika ...
Grabcio Opublikowano 24 Listopada 2015 Opublikowano 24 Listopada 2015 Sprawdź na podglądzie serw w aparaturze, czy masz zmiany sygnału na wszystkich kanałach. Może problemem nie jest "kabelek" a ustawienie aparatury - zakresy wychyleń, miksery, przypisanie przełączników i potencjometrów itp. Ewentualnie utwórz nowy model acro z ustawieniami domyślnymi i używaj go / skonfiguruj z symulatorem. W trybie heli będzie Ci mieszał kanałami ze względu na miksery tarczy.
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Opublikowano 27 Listopada 2015 Na "podglądzie serw" wszystko jest ok, nowy moder acro ... " kabelka " nie podejrzewam myślę że to problem emulacji joystika...
AMC Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Kiedyś kupiłem "kabelek" USB-Radio (PPM) , na starym XP`ku działał bez pudła .Mam teraz Win7 i za nic nie mogę sobie z nim poradzić . Problem polega na tym że jak by nie było pierwszego kanału... w systemie jest niby widoczny jako jojstik ale drążek lotek nie działa, za to potencjometry od Auxów działają jak przełączniki (kręcąc gałką podświetlają m,i sie różne "przyciski" w programie do kalibracji jojstika ... Też miałem ten problem przy próbie przejścia z XP na WIN7 ze starym FMS-em. Właśnie rozgryzam temat, przed chwilą wstawiałem linki do wątku o Multiflight'cie. W tym ostatnim, z dopiskiem "A TO CIEKAWE" , prócz zagadki z niejednakowymi sterownikami, kryje się być może jeszcze jedna: kody PPM. A powinny być jednakowe... Przeglądnij sobie to, co podlinkowane zwracając uwagę na sprawę sterowników. Niektórzy, co bardziej rzetelni handlowcy, z góry uprzedzają, że na Win7 może żle działać. Można przypuszczać, że to właśnie z tym się zderzyłeś. Nie martw się, znajdziemy airbaga
Rekomendowane odpowiedzi