Darand Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Jestem nowy na forum, więc wypada się przywitać. Od dwóch miesięcy wróciłem do budowy modeli - po mniej więcej 30 latach od pierwszych doświadczeń. Chociaż kogo było wtedy stać na aparaturę, silnik, kadłub z laminatu i inne akcesoria, to nauczyłem się wtedy wiele - jak działa samolot i jak cierpliwie dłubać przy modelu, żeby ładnie się prezentował i chociaż kawałek poleciał. Teraz wróciłem, zbudowałem i wyposażyłem Wilgę 2000 myśląc naiwnie że nauczę się latać, ale po pierwszej próbie i remoncie odłożyłem ja na półkę. Kupiłem Minimaga, przełożyłem wyposażenie z Wilgi i poszło... Samolocik praktycznie niezniszczalny, lądowanie na łące w miarę bezpieczne a dziesiątki godzin na symulatorze też zrobiły swoje. Ostatnio doczepiłem kamerkę Flycamone2 pod skrzydłem i zdjęcia wychodzą super. Ale widzę też ile jeszcze muszę się nauczyć. Pozdrawiam serdecznie Darek
Rob Mc Fly Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Witaj Darku. Jesteś kolejnym przykładem na to, że czym skorupka za młodu nasiąknie... :wink:
Tomisław Piotr Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Darek, nie ściemniaj, dawaj filmiki, to najciekawsze.
Darand Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Witam, jasne, że będę wrzucał filmy, zdjęcia i wszystko co dam radę zrobić. Na razie mam 3 filmy i ok. 250 zdjęć - ale wszystko surowe. Na razie muszę się rozeznać w forum: - Gdzie (tematycznie) wrzucać zdjęcia i filmy - Jak to robić (do tej pory nic nigdzie nie wrzucałem). Filmy z Youtube mają dość mierną jakość. Postawię sobie chyba serwer FTP/HTTP do wrzucania filmów i zdjęć (z tytułu pracy mam niezłe zasoby informatyczne). Poza tym - jestem początkujący, więc latam na łące poza zabudowaniami. Co znaczy że filmuję głównie dość nudną łąkę. Ale dzisiaj przeniosę się w ciekawsze miejsce. Pozdrawiam Darek
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.