marek rokowski Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 dwa lata namawiał mnie pewien... rosjanin mieszkający w Stanach żebym wrzucił dooferty to latające żelazko... usiadłem do rysowaniakażdy z wariantów cięcia tej pokraki z bloków epp okazywał się ślepym zaułkiem :/po dwóch dnaich przed ekranem, zdecydowałem się na inne rozwiązanie -a przy okazji eksperyment:bryła budowana a la model kartonowy- z poszyciem klejonym klejem na gorąco dla ułatwienia wydrukowałem sobie rzuty w skali w której chcę zrobić model oraz podstawowe szablony.Reszta szablonów powstanie "z ręki" poprez przymiarki. zamaist fotek - eksperymentalny filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Jeśli mogę ci coś podpowiedzieć to załóż pierścień od turbiny sprawi że będzie znacznie cichasza i zredukuje zawirowania . ???? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 W sketchupie byś to machnąl raz dwa i miałbys gotowe szablony bez przymierzania. Filmik fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 zabawy ciąg dalszy: przyszła kolej na częsciowy montaż poszycia, tak aby można wziąć sie za dorobienie tuneli tunele dolotowe zrobiłęm z tektury Kraft -mając nadzieję że upążkowanie wzmocni ich przekroje przekrój czołowy na razei zaburzony -ale to dlatego że jest niewklejony fajnie wygląda w środku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Fajne, będzie można to to kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 hehe pierwsze musi to latac DOBRZE latac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofus Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Marku,jestem tu świeży wiec proszę o wyrozumiałość.Przyznaję się,też mnie napadło i zrobiłem F 117.W swoim zainstalowałem turbinkę 70 mm z pięcioma łopatkami i silnikiem emax 2846 3200 kv.Może nie mam racji,wydaje mi się,ważniejszym byłoby zrobić tunel wylotowy ,ja zrobiłem go z butelki pet.Po oblocie okazało się,że musiałem dorobić kierownice na wylocie tunelu ponieważ model tym bardziej zadzierał nos im więcej dodawałem gazu.Dokładnie to samo zjawisko co w napędach śmigłowych.Model pomimo kształtów niesamowicie szybki,znajdę kamerzystę wrzucę filmik,trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofus Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Marku,każdy kolejny lot uświadamia mnie o słuszności zainstalowania wektorowania ciągu w płaszczyznie steru wysokości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 witaj Krzyśku dawno mnei tutaj nie było... dzięki za rady u mnei tunel jest zrobiony z kartonu i w zasadzei jest ukierunkowany.. może to pomoże... Bestia gotowa do lotu: jesli znajde pomocnika- to dzisiaj oblot... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofus Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Kopara mi opadła, jest świetny i przy okazji świetlny . Pozostaje mi życzyć Tobie udanego oblotu. Mój efik poległ, nie powinienem lecieć z pełną prędkością tuż nad ziemią, ale wyglądało super. Trzymam kciuki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Fajny pomysł z białymi liniami, to korektor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 witaj tak, korektor -bo maięłm pod ręką ale praca z nim to męka:) - przynajmniej z tym któy miałęm. Zdecydowanei lepiej nanosi sie linie z użyciem pisaka olejowego (dostepne w sklepach papierniczych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi