kamil_rc Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Dziś, będąc u Pana Mirka trochę polataliśmy modelami. Po powrocie do domu Pana Mirka zostałem obdarowany(za co bardzo dziękuje) modelem Combata ESA FW 190. Model trzeba posklejać. Jutro postaram sie kupić drut na popychacze i może w piątek już polatam. a oto fotka; Planowane wyposażenie; Serwa Tower Pro 9g i conrad 9g na wys. (zrezygnuje z kierunku) silnik emax 2215/25 odbiornik Graupnera Scan 16 Regiel Dynam 25A Akusy 1000mah 3s1p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Model bardzo ładny. A co do wyposażenia to: Serwa E-sky 8g na wysokość (pewniejsze od Tower-Pro) na lotki lepiej coś większego i szybszego ale to już kwestia jak kto lata Regler najtańszy i najlżejszy ale 25A Pakiet to polecam Dualsky 1300mAh (3s oczywiście) bardzo niezawodne pakiety Odbiór Hitec 9g (syntezy szkoda do ESA) Silnik Tower-Pro 2408-21 (najlepszy do ESA) I model powinien wyjść dość dobry. Ja na takim wyposażeniu 2 razy wygrałem zaowdy i raz 3 miejsce zdobyłem. I uwaga, bo silnik ciągnie do 16A na ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Widzę że na sobotę, niedziele szykuje się walka :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Wczoraj odbył sie oblot. I niestety mam jedno pytanko. Na ziemi katy stateczników i skrzydeł są ok a w powietrzu widać jak statecznik z jednej strony odchyla sie jakieś 2cm w górę, co uniemożliwia poprawne latanie. Dac jakieś wzmocnienie albo zastrzały statecznika poziomego do kadłuba czy lepiej zrobić nowy statecznik :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 W jaki sposób obecnie wzmocniony jest statecznik? Czy ma zanurzony jakiś pręt wzmacniający? Ja w moim Ki61 puściłem pręcik 2mm na całej rozpiętości statecznika poziomego: Trochę kiepsko widać - ale jest zanurzony. Tylko trzeba pamiętać, że wepchnięcie takiego pręcika w statecznik może spowodować jego odkształcenie - więc trzeba to zrobić z głową (np użyć iglaka, żeby rozpiłować kanał na rozmiar pręta, inaczej wygnie się w górę lub w dół). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ja tam nacinam statecznik nożykiem i wkładam węgiel ( ale 3/4 nie na całą długość) i sprawdzam na oko czy statecznik jest prosty jesli tak zalewam CA. Już nie jeden model robiłem w ten sposób i z żadnym nie było problemów. W tym modelu również statecznik zrobiony był na oko. Na tym modelu zdobyłem 1, 1, 4 i 5 miejsce. P.S. sprawdź czy zawiasy chodzą lekko po OBU stronach. Jak nie to przegnij je kilkakrotnie o prawie 90 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 W statecznik jest wklejona listwa balsowa i jest dosyć sztywny na ziemi. Jutro jeszcze wkleję te pręty wzmacniające i zobaczę co będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 W statecznik jest wklejona listwa balsowa Po co ci balsa w stateczniku? Ona tylko pęknie przy zderzeniu i dodaje wagi. Taka masa na ogonie bardzo przesówa w tył SC. Sam węgiel powinien wystarczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Tylko że ten FW-190 to nie w pełni ESA, jest innych wymiarów. Tylne stateczniki są z depronu i tam trudniej jest wkleić wzmocnienie. Sądzę że problem jest właśnie w tym wzmocnieniu z balsy, z tego co pamietam to zawiasy do lotek statecznika były wklejone nie osiowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Szkoda nie zauwazyłem tego wcześniej. Warto było by zrobić nowy statecznik z EPP jesli nie masz EPP mogę podasłać ci kikla kawałków pocztą (jak przestaną strajkować ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.